170708 Vogel Jug P2103 12:55:29

Igor že od včeraj iz Bohinja navija za Vogel. In ker se strinjam z njegovimi argumenti in že dolgo nisem bil v Bohinju, sem zelo za. Ob večernem usklajevanju (pUnČkA, Mega) ni pretiranega letalskega navdušenja ostalih. Je pa neletalsko zanimanje za izlet in kopanje v Bohinju (Alenka) in je odločeno.

Ob 8h iz LJU do jezera, kjer se dobiva na kavi z Sašo in Igorjem. Že vse jutro piha na Voglu J in smo malo skeptični in začnemo mencati. Pa hkrati ugotovimo, da je Vogel obrnil na SV in da gredo domačini (Blaž,…) že na gondolo.

Panika in ob 11h smo mi trije tudi že na gondoli. Na sedežnici še piha V, ko pridemo na start pa že obrača na J. Začnemo postavljati kar na J start ob vlečnici, kjer že dva startujeta. Na glavnem startu je množica padalcev, ki pa se že počasi selijo k nam.

Postavimo in v luft Saša, Zoran in Igor.

Ker vidim, da vsi, ki so okoli Storeča, bolj ali manj curijo, zavijem na desno pod Zavitar, kjer jih je tudi že nekaj. Najprej se matramo ob pobočju kar nekaj časa, potem Saša, ki je nizka, najde bolj zunaj steber in začne nabirati. Ostali se zakadimo tja in zavrtimo. Saša ima počasi zadosti in se odpelje čez jezero in kmalu pristane.

 

Sašin let

Sašini komentarji leta:

Igor : Pokažeš nam steber, potem pa se pustiš prezgodaj odgnati. Česigazajahalajetvojpress 😉 [08.07.2017 22:45]

Ostali počasi naberemo nad vrhove s tendenco proti JZ (Šija). Trije so dovolj visoko in se vržejo čez greben na J stran Bohinjcev. Sam sem že na 2300, ko se Igor, nekoliko nižji, tudi usmeri čez. Pa ga začne močno požirati, tako da že pred grebenom obrne in se odpelje nazaj proti Storeču. Sam sem sprva potegnil za njim, pa me videno takoj obrne in še malo vrtim nad planoto.

Potem se domišljavo zapeljem čez jezero na Pršivec, v prepričanju, da bom brez problemov nabral. Pridem cca 100m pod vrh, ne da bi mi enkrat samkrat pisknilo. Tudi ob pobočju ne najdem nič. Počasi grem v smeri Vogarja (bogato nad robom), pa nikjer, kjer so običajno granate v višave, ne najdem nič. Bluzim sem in tja in sem že na višini Vogarja. Vidim, da je spodaj Igor na pol pobočja pod startom, pa se zagrizeno bori in grebe za vsak m. Tako, kot on počasi nabira, jaz svojo (prej bogato) višino zapravljam. Kmalu sva na isti višini.

Ko je ura napolnjena, me počasi mineva (večina ostalih tod okoli tudi bolj curi, pa tu spodaj je tudi vročina vedno močnejša) in se predam (ne verjamem, da bo kaj drugače) in počasi zapeljem na pristanek.

Zoranov let

Zoranovi komentarji leta:

  • Igor : Nov nov? [08.07.2017 19:11]
  • 2.Zoran Gaborovič : Ja. V bistvu res. Prvič startal na J [08.07.2017 20:05]

 

Ko pospravim, s Sašo najprej rešiva Igorjev avto izpod Vogla. Potem se s Sašo in Alenko že kopamo, ko Igor še vedno drajsa na (skoraj) isti višini pod Vogarjem!!!

In potem dočaka, da začne delati in končno nabere in se odpelje čez Krstenico proti Triglavu. Medtem spodaj opazujemo, kako vse naokoli ekspresno nakuhava. Ko se vse bolj pokriva in proti Bledu že kaže dež in se razni padalci in tandemi pospešeno (z ušesi) spuščajo na pristanek, pristane tudi Igor, ki je bil prvikrat na Triglavu.

Igorjev let

Igorjev Komentar leta: Baje prve ne pozabis nikoli. Prvega gotovo tudi ne! 🙂 ZmagatapapobiranjenaVogarjuintimingpristankapredprvoplohopress.
Komentarji (7)
  • 1.Zoran Gaborovič : Katerega prvega ? :)) [08.07.2017 15:17]
  • 2.Igor : @Zoran: Izbira na štartu in pri padalčku je bila več kot bogata 😉 [08.07.2017 18:13]
  • 3.Marjan Rekar : Bravo [08.07.2017 19:29]
  • 4.Aleš Čebašek : Na res lep način se ti je danes obrestovala potrpežljivost! 🙂 [08.07.2017 20:40]
  • 5.Mojca Pišek : O hudo!!! [08.07.2017 22:27]
  • 6.Stane Bajt : Eno uro, da si ga zakurblal. 😉 Zaslužiš vsak lajk posebej. 🙂 [08.07.2017 23:53]
  • 7.Janez Cimerman : Super Igor,kaj pa krfjole.lp [09.07.2017 06:22]

Igorjev komentar pri Cimermanovem letu naslednji dan : Ura levo desno desno levo je vseeno ura. Včerajšnji prvi Triglav pa je bil tako mamljiv, da sem raje stisnil zobe kot rit pod karfiolam. Točno na Triglavu me je začelo škropiti in sem ga imel ves čas za hrbtom do pristanka. Celo pred pristankom kar konkretne kaplje. 20 minut po pristanku, ko sem ravno pospravil se je ulilo na polno čez celo jezero in dolino. Zato sem pa danes malo prej obrnil, čeprav je bilo bistveno boljše kot včeraj. Lp [09.07.2017 19:21]

 

Tik zatem, ko pospravi nastane vesoljni potop in množica kopalcev beži pod kakršnokoli streho, v avtomobile,…

Čez pol ure pa že v sončku pri Kramarju jemo in pijemo…

 

Še vizualizacija letov: