170717 Gozd P2108 18:52:36

Kljub hudi potrebi bo dvodnevni abstinenci mi danes ni povsem jasno, če bom lahko letel: 1. zemeljske obveznosti in 2.slabo zdravstveno stanje…

Jean (zame) prezgodaj na domači hrib, Delux pa me s »popoldanskim uživaškim letenjem« na Gozdu (mogoče bi pa še četrtič šel scurit?) spravi na obrate.

Vse se mi izide (razen zdravja), da ga lahko nekaj po 15h pričakam v Seničnem, ravno ko pride tudi Meri (ki tudi obljublja uživaško jadranje). Počakamo še Matica in Boris potegne gor.

Na startu kar gneča – predvsem tuji tečajniki. Počasi se pripravljam(o) (s počivanjem v senci in preverjanjem lastnega počutja…). Ko se start pretežno sprazni, tudi piha malo lepše in nekateri naši že navijajo pred startom (tečajniki so se v glavnem dol zmetali). Potegnem malo pred Borisom, nekaj navijem pred startom in potem k Meri na V rob. V začetku vozim zelo previdno, da lahko takoj zapeljem proti pristanku, če se ne bom počutil varno. Pa se mi počutje na padalu kar stabilizira (dobesedno) in bolj pogumno zavrtim. Poberem do vrha Tolstega in potem za Borisom mimo Storžiča čez Kališče do Zaplate. Občasno je kar živahno (pomladansko – reče Boris na koncu). Boris gre naprej do Javorovega, jaz pa od Zaplate nazaj do Kriške. Ko hočem po napolnjeni uri dol, me vseeno premamita Meri in Matic, ki daleč zunaj vrtita in pobirata. Tako še naslednjo debelo uro jadram sem in tja, medtem, ko Boris odpelje še eno rundo.

Zoranov let

Dosti več, kot sem si obetal…