170718 Krvavec pri Kapelici P2109 16:46:23

Danes podobna napoved JV kot včeraj, vendar že s popoldanskim JZ. Spet imam dopoldne zemeljske obveznosti, zdravje podobno kot včeraj (s tem, da danes že približno vem, kaj lahko pričakujem).

Skoraj hkrati pUnČkA in Delux izrazita željo po Krvavcu. Boris bi kasneje, pUnČkA (ki je danes zgodaj svobodna) pa prej.

In se s pUnČkO dobiva ob 13h pod Jenkovo na pijači, Boris pa pridruži malo kasneje. V LCja in gor mimo Poseke (tudi opcija) do Hotela (vrh nehamo omenjati, saj okoli 14h še vedno piha bolj V, JV, kot J, JZ). Pod hotelom piha preveč z leve, tako da po krajšem obhodu in sončenju začnemo postavljati pri kapelici. Pridruži se nam Dutch-Tajski par (ki nas z zanimanjem opazuje, mi pa njiju. No predvsem Tajski del para je vreden pozornosti – Calvin Klein top+…).

Veter vidno upada in posvetiti se moramo letenju: odleti pUnČkA in takoj za njo jaz. Boris še kar nekaj časa čaka, saj pastir (ki pase svojo čredo krav po Krvavcu s 4WD) zanalašč nažene živali na start in hoče povzročiti konflikt med ZPLS in Pašno skupnostjo. Na koncu Boris le dobi dovolj prostora, da odleti.

pUnČkA takoj zavrti in nabere na 2000 in se odpelje direkt na Javorov. Jaz se spet matram ½ ure okoli Krvavca, da na koncu nad Jezercem naberem na 2000 in se odpeljem direkt v Javorov. Ko Borisa krave spustijo, se po hitrem pobiranju nekaj nižji odpelje hkrati z mano direkt na Javorov.

In naprej »klasika«… pUnČkA je nekje spredaj v »klasiki«, midva nabereva na Javorovem, čez na Zaplato in mimo Storžiča (kakšni ozki stebri tudi do 5+) /pUnČkA se že vrača/ in Tolstega do konca Kriške. Tu obrnem, ko Boris še prihaja (in začne nabirati nad Kriško ob ogledovanju Dobrče…) in nazaj.

Na Zaplati naberem do 1800, nad Potoško popravim do 1700 in čez Kokro. Hočem priklopiti Krvavec (čeprav imam dovolj višine, da se skozi grapo zapeljem na pristanek), pa spet ne znam izkoristiti Skutmana (in Kope) na Štefanjo, tako da scurim na standardni travnik pri križišču Stiška vas…

Zoranov let

pUnČkA je že spokala in odbrzela po svojih poteh (splet okoliščin), ko jaz čakam na štop in se Boris pripelje nazaj na Krvavec in naredi še ovinek do Grintovca !!

Medtem jaz prištopam na pristanek in tu organiziram 4 šoferje, da rešim svojega LCja: Jugo je pripravljen z mano (z Borisovim avtom) do hotela po LCja; za njegov avto (na Ambrožu) se najprej javi Dragan T, ki pa ugotovi, da bi raje rešil Slakov avto (tudi pri Hotelu); 2.šofer ugotovi, da sicer gre z nami, da pa bo raje rešil avto svojega kolega; 3.končno najdeni šofer reši Jugov avto, mi pa na poti do Hotela izvemo, da je Slak pravkar toplandal pri Hotelu: tako dobi Dragan možnost še enega poleta s Krvavca.

Boris se javi s pristanka pod Ambrotom, mi pa vsi dol na zaključno druženje pod Jenkovo.

Še vizualizacija letov: