170720 Krvavec pod hotelom P2111 17:41:19

Ko pripeljem do gondole, se ljudje zbirajo okoli tujega padalca, ki je ravno prbil na tla, tik za Roziko. Reševalec že pri njem in rešilec na poti.

Pride Manca in gasa dol na Ambroža. Vmes še helikopter prileti na Krvavec po ponesrečenca. Na poseki vedno močnejši sunki in tudi s pristanka se javi Andreja, da je doli veliko vetra. Pride še novozelanski (holandski) par (včeraj lepo leteč viden na Gozdu). Na koncu pa še Dragan T s Krvavca, kjer baje preveč nažiga (so mu povedali Nemci ob umiku). Malo še skupaj modrujemo, potem se najprej predata NZ, potem pa še midva s pUnČkO. Greva gor na Kriško planino na kislo mleko in pijačo.

In med posedanjem ugotavljava, da gre dan mimo, vetra tu gori pa ni prav nič. pUnČkA me zdraži, naj se grem vreč dol, ko sva že skoraj na vrhu. In ker prej nisem imel časa zares preluftati M24, se pustim hitro prepričati.

Pod hotelom piha lepo gor kakšnih 5m/s (idealno). S pUnČkInO pomočjo postavim in odletim.

Nekaj jih vidim, ki drajsajo okoli Ambroža (in bolj ali manj visijo v luftu, saj je vetra kar nekaj). Meni pa gre z M-mom lepo naprej. Velik zavoj nad Strmol in nazaj na Grajca in po nekaj zavojih v močnem zahodniku samo stopim na pristanek (še nikoli tako lepo z M-mom, kot danes).

Zoranov let