P2110 Krzišče 2017-07-20 13-23-59

Danes zemeljske obveznosti hitro zaključim in hočem izkoristiti sončni dopoldan za kakšen projekt. Ker je pUnČkA že napovedala popoldansko akcijo na Krvavcu (če bo…) in ker je danes napovedan generalni Z (ne premočan) se mi zdi Kržišče dobra izbira.

Ko pripešačim od LCja s Kriške planine na vrh z lahko opremo (M24), piha V, JV (torej direkt od zadaj iz LJU-kamniške kotline !!! …). Nekaj posameznikov starta čez planino pod hotelom, eden pa z vrha Krvavca celo čez žico na V. Postanem čisto depresiven in malo zaležem med napol razmetano robo.

Vsake toliko raztegujem trakec in občasno za trenutek tudi pihne od Kriške planine gor. pUnČkA se javi in potrdi prihod, čeprav malo skeptična nad rastočimi bazami, za katere pa ji zagotovim, da so zadaj proti Grintovcem.

Ko M24 enkrat poskusno dvignem, mi ga samo zarola naprej in spet postavljam. Ko naslednjič pihne rahlo gor, ni več dileme in zalaufam in laufam in speljem. Pa me potlači skoraj na tla, pa malo rodea sem in tja, dokler mi le rata v ravni liniji ven iz smučišča in mi je jasno, da na levo čez smreke v dolino (ali pa vsaj na Jezerce) ni šans. Zavijem čez dno planine in na desno po travniku. Ker vidim, da sedaj piha iz doline po grapi peljem z vetrom v hrbet in tik nad tlemi (travnik je razkošno dolg) močno zabremzam in v bistvu kar zgledno pristanem (kasneje ob kislem mleku zvem, da baje z močnim topotom). Padalo mi pade čez glavo naprej in je narejen novnov 🙂 .

Zoranov let

Med pospravljanjem se pUnČkA javi izpod Grajca. Šla bo na gondolo, jaz pa jo počakam na Gospincu.