170823 Slivnica P2120 14:33:29

Je Jean za danes razmišljal o Sorici in me že včeraj dražil, pa sva si potem zjutraj premislila (sploh ko je bila povsod koprena in visoka oblačnost…). Pihal je pa že zgodaj J na Slivnici in seveda gremo tja.

11.15 Železniška. Na Vrhniko pride še Planinšek, ki nas odpelje s postankom na Uncu (kombinacija z Jeanom in spustom avta , ki se izjalovi…) do Cerknice. Tu se naloži še Jean in gor.

Na startu skoraj nič vetra (čeprav že J,JZ, na trenutke še V in Z). Počasi postavimo in ko le malo več pihne gor, v luft: jaz, pa Jean, Erzo in Planinšek.

Ozki in močni stebri, sploh, dokler ne pridem nad vrh. Pobiram do 1600 in padam ven in ponovi vajo…

Erzo kmalu pobere čez 2000 in se odpelje na Bloke (kasneje ga vidim že skoraj na tleh, pa se reši…). Tudi Jean je kmalu čez 2000 in poskuša sem in tja, brez pravega cilja (pove kasneje). Navijam tudi skupaj z Janezom, ki je začel bolj zunaj nad Cerkniškim poljem. Ko nabere čez 2100, se odpelje proti Rakitni. Potem z Jeanom navijem do ene od (redkih) baz na 2000, pa je tudi tik pod bazo vse razgonjeno. Jean se odpelje proti Ložu (Križna gora), pa pride ves nizek nazaj.

Jaz pa medtem še kar iščem višino, da bi se zapeljal nazaj proti Borovnici. Planinšek javlja, da je pristal v Borovnici pri Zabočevem.

Planinškov let

z nekaj slikcami tukaj

Sam pa sem s pridobljenimi in izgubljenimi višinami vedno nižji in ko imam po 1 ½ ure vsega dovolj, se zapeljem s 1600 nazaj, kao proti Borovnici) – v resnici pa v poden pri Bezuljaku, saj ves čas tudi piskne nič…

Zoranov let

Jean toplanda ravno ko pride Emil, ki pa zdrži v zraku okoli Slivnice le pol ure.

Emilov let

Erzo pa se je v višavah peljal do Primoža in nazaj na Slivnico in zaključil v drugo nekje pri Igu.

Erzov let

Jean pripelje dol Janezov avto in me pobere in jaz mu ga potem dostavim na Vrhniko.

Še vizualizacija

Po nepotrebnem nezadovoljen z letenjem, saj sem bil debelo uro in pol v luftu, jadral, bil na 2000…