170824 Ambrož zg.poseka P2121 17:25:01

Čeprav je napovedan lep dan s šibkim JZ, Z vetrom in krasnim gradientom (nad 1500), ni nekega prevelikega zanimanja. Jean se odloči za Strmico, mene pa bolj mika Krvavec. Le pUnČkA pokaže zanimanje kljub splošni kritiki trenutnega in pričakovanega stanja. Jaz sicer navijam za vrh Krvavca ali pa vsaj Hotel (z LCjem, potem pa bomo že kako…), pa pUnČkA kategorično zavrne vse moje kombinacije in pristane edino na Ambrotovo Zg.Poseko.

Pred odhodom okoli 14h še ugotovi, da sta Igor in Saša (očitno že nazaj s prekratkega dopusta) že v zraku krvavških strmin in da je glede na njuno stanje vprašljivo, če ima sploh smisel iti… Saša se res samo zapelje na pristanek

Saša kot sonda

in mi pove, da ni nobenega pravega vetra, da pa Igor kar vztraja okoli Ambroža.

Ob 15h sva na pristanku in pUnČkA zapelje gor. Parkirava sama, potem pa se jih kar nekaj vsuje (Prevko s tandemom, ostali…). Na startu piha kar lepo gor z občasnimi prekinitvami. Trije (tudi Igor) jadrajo malo nad Poseko. Postavimo takoj in midva odletiva predzadnja.

Kot običajno okoli starta ne morem nabrati. Vidim pa Igorja in še dva, ki veselo vrtijo dežurca nad Apnom. In grem tja in zavrtim in tudi jaz poberem, medtem ko so oni z lepo višino že proti Krvavcu. pUnČkA je seveda pobrala in se tudi zapelje proti Krvavcu.

Čez nekaj časa sem tudi jaz malo pod zg.postajo gondole in se pridružim Igorju v iskanju in vrtenju. Naslednjo uro vrtiva/vrtimo na Z robu in nad smučišči s padalci, ki startujejo pod Hotelom. Enkrat vmes javi pUnČkA, da ima dosti in je pristala spodaj. Igor poskuša proti Kalškemu, pa mu zmanjka in se hitro ves nizek vrne na Z rob. Sam naberem celo do 2000 do ene redkih bazic, ampak za kam odpeljati kar nimam motiva (si želim v Kalškega, ampak po videnem ne s to višino) in raje uživam tu naokoli.

Po debeli uri imam počasi dovolj in se počasi odpeljem do Adergasa in pristanem po 1 3/4h.

Zoranov let

Igor pristane nekaj za mano po 4 urah vztrajanja.

Igorjevo vztrajanje

Igorjev Komentar leta: Dve uri brezciljnega matranja, za dve uri brezciljnega uzitka. Prvičtolikočasazatkomalokilometrovpavseenolepopress.
Komentarji (5)
  • 1.Stane Bajt : A 1uro on 55 minut si imel pa cilj določen? [24.08.2017 20:27]
  • 2.Matevž Gradišek : Ful si trpel, a ne, še bl kt mi 😉 [24.08.2017 21:00]
  • 3.Igor : @Stane: Prve dve uri (1:55) je bil cilj “ne scuriti”, potem pa, ko sem že obupal, je malo “proradilo”, pa sem si rekel, da je škoda truda prvih dveh ur, pa sem še dve uri brezicljno užival in pristal pri avtu. [24.08.2017 21:41]
  • 4.Igor : @Matevž: Vaša naloga je, da trpite 😉 Saj si rekel, da ste danes “prostittuke” 😉 [24.08.2017 21:43]
  • 5.Sergej Bukovnik : Bravo za vztrajnost. [24.08.2017 22:33]

 

Malo za nama pa še Habibi, ki naju draži z opisi razgledov okoli Kočne.

Tilnov let

pUnČkA je medtem rešila svoj avto in nam pomaha v slovo…

Še vizualizacija letov