170829 Grmada (Planinska gora) P2123 16:17:32

Danes burja na Primorskem in tudi sicer V čez SLO. Gorenjska kar nekam pokrita, šibka inverzija na 900. Z Igorjem in Jeanom se večkrat slišimo. Jean je odločen za lokalno Grmado, z Igorjem so opcije od Vogla do Čavna. Bohinj više pokrit, na Kovku burja do 11/17m/s.

In na koncu se odločim za Jeanovo Grmado in še Igorja shecam, da gre (čeprav ga najprej ne mika).

Nekaj pred 14h sva z LCjem pri balah. Jean kmalu pride, ostali kasneje ali drugam in naju zapelje gor…

Na startu piha še kar lepo gor po smeri, vendar na sunke. Takoj postavimo in Jean izkoristi moment ko lepo pihne in v luft. Rine ven, malo potone, potem počasi na levo za rob in je že nad grebenom.

Ko potegnem prvič, mi padalo najprej zagrabi lepo, potem pa je vso ohlapno (ali mi je ušlo preveč naprej ali je veter ponagajal ali oboje – ne vem…) in samo zlaufam čez rob, padalo pa čez mene v šavje.

Naslednje pol ure mi ga Igor pomaga otrebiti z šavja in potem še razplesti na travniku (hvala Igor).

V drugo me lepo odlifta gor in sem nad grebenom in potem samo še vrtim. Igor je v luftu takoj za mano. Najprej nad startom do 1300, potem vrtiva malo skupaj z Igorjem in še vrtim in še in še (ko se Igor že malo stran odpelje). Jean do Grčarevca in nazaj nizek in spet vri in proti Planini in čez polje in…

Ko enkrat naberem do 1600, se pomaknem bolj v smeri Grčarevca, tam še en lep steber do 1700 in potem proti Logatcu. Z lepo višino (1100) pridem do Logatca, potem pa se zaletim v čelni veter in gre samo še dol (in 15 naprej), da me je že strah, da ne pridem čez mesto. Namesto na koncu travnika ob stari cesti (kot sem mislil najprej) pristanem pri Mercator centru.

Zoranov let

Jean objavi, da bo toplandal in rešil svoj avto.

Jeanov let

Igor pa pristane na Planinskem bolj proti Grčarevcu

Igorjev let

in reši LCja. Kmalu me pobere v Logatcu.