170830 Kanin-Škripi P2124 15:48:21

Igor naštudira, da bo za danes a) Kanin ali b)Vogel in že navsezgodaj zjutraj mu vse elektronske in osebne informacije pokažejo na Kanin. In ker tega starta še nimam, sploh ni vprašanje, da grem.

Malo čez 8.30 startava od Igorjevega Hoferja čez Gorenjsko in Predil v Bovec. Na jajčka in do C postaje, kjer počakava še domačina Rusca (Boris Šulin) in Nemčiča (Tomaž Evačič) in v vročini poletnega dne še nekaj ovinkov gor po šodru na start Škripi. Za to šodrasto okolje super urejen start (mrežica čez šoder za 2-3 padala. Počasi postavimo (piha že lepo gor, vendar pa je inverzija kar vidna in tuji padalec, ki je startal pod C-postajo, nekako ne more pobrati). Dobim navodila, kje se predvidoma pobira in ob 13h gremo v zrak: Nemčič, jaz, Igor in po kar nekaj taktiziranja še Rusc.

Kar nekaj časa vrtimo na razu na levi, potem se malo raztepemo. Nemčič po uri lokalnega matranja scuri na uradni pristanek.

Tomažev let

 

Fotografija osebe Boris Šulin.

Igor in Rusc se po pol ure matranja, ko ne moremo nabrati nad 2000, odpeljeta proti Boki, jaz kmalu za njima in potem na pobočju nad Učjo naslednje pol ure poskušamo nabrati spodobno višino. Igor nizek obupa (ampak samo lokalno, generalno tudi pod razno ne bo odstopil…) in se vrne nazaj pod rešilni Rombon, kjer čez nekaj časa bogato nabere na 2000.

S Šulinom se še nekaj časa matrava, potem odpelje s 1600 čez dolino na Polovnik, jaz z dobrih 1750 nekaj kasneje za njim.

Na Polovniku najprej rodeo nizko, potem okoli vogala vedno višje in na Krasjem vrhu končno nad greben in vrh (ampak rodeo je bil pa na vseh višinah…). Šulin odpelje s 1900 čez dolino na Stol, jaz najprej razmišljam, da bi šel nazaj za Polovnik in Čezsočo v Bovec (matrajo me večerne zemeljske obveznosti v LJU). Ker pa je še dovolj časa, potegnem tudi sam za njim čez Soško dolino, saj predvidevam, da bo na Stolu bistveno bolj umirjeno. Igor je že za nama v Polovniku.

Ko priklopim Stol od zadaj lepo nad grebenom, na J strani ni kaj dosti bolj umirjeno in rinem v JZ proti startu in vrhu Kobariškega stola. Ker pridem komaj kaj nad greben vrha, mi je počasi zadosti in se nekaj za anteno na vrhu obrnem nazaj. Tu malo zavrtim in naberem in ko sem lepo nad grebenom, se odločim, da to izkoristim in odpeljem čez na S stran direkt  na Boko.  Tam še malo popravim in ob pobočju (skoraj ne morem verjeti, da mi uspe priti mimo vsega Bovca od zadaj po pobočjih) do uradnega pristanka (nočem pa pristati kjerkoli, saj imam ves čas v glavi navodila domačinov, kakšni so problemi z letališčarji in naj se le izognemo pristajanju kjerkoli, razen na uradnem…).

Zoranov let

Še med pospravljanjem me pride rešit Nemčič, ki me dostavi do gondole. Tu pa ravno pristajata Jani in Darja. Večerne zemeljske obveze moram skenslati, čeprav sem rešil avto, saj je Igor z druščino nekje pri Gemoni…

Še malo poklepetemo z Darjo in Janijem, potem onadva odmotorirata proti KG, jaz pa v Kobarid, kjer malo po mojem prihodu pristaneta Igor

Igorjev let

in Rusc

Šulinov let

Pa še ostali domačini in preštevilni tujci.

Pa še vizualizacija

 

Še zaključno druženje pri Teji in gasa v LJU.

Super !!!!  Novnov, novo okolje, lepo letenje, krasen dan…