170913 Lijak P2125 15:29:22

Po 10-dnevnem dopustu v začetku tedna še dež in abstinenca je že res strašna. Igor že včeraj napoveduje akcijo za danes in res je po poplavah prejšnjih dni danes posijalo sonce z napovedanim močnim JZ (v LJU zjutraj seveda ni sonca… je pa šajba v Vipavski). Glede na močan JZ više, je cilj kmalu jasen: Lijak.

Ob 10.30 iz LJU, na Uncu pobereva še Mega, Jean kasneje.

Ko parkiramo LCja na pristanku in se peljemo gor, je že vse dokaj pokrito (??). In danes je še tekma German Open, tako, da je gneča na startu temu primerna. Cincamo ali takoj v luft, ali počakamo tekmovalce in se pripravljamo. In ko prve od tečajnikov, ki medtem skačejo v dolino, le začne tudi dvigovati, se pripravimo tudi mi. Vmes prideta tudi  Jean in Erzo z še nekaj ostalimi netekmovalci (Čretnik, Mojca, Reven, Planinšek,…). V luft Mega, jaz in Igor.

Na V robu z Megom kmalu nabereva (jaz do 1100, Mega višji) in naprej proti vojašnici. Igor pa mora kar ponavljati vajo okoli starta, saj je ves nizek po uspešnem začetku… Mega je že spredaj pred Skretom in še nekaj višji. Mimo Čavna in Kuclja v višini grebena z nekaj popravki (tudi s 55+). Z je močan, sploh pod Modrasovcem, kjer v močnem in razrukanem kar ne morem pobrati nad polico in se kar z 1000 odpeljem čez (hitrost 71 !!!).

Skoraj me že splakne v dolino, da sem že nevarno nizek, ko le nekaj zagrabi in kmalu sem nad Hubljem na 1100. Samo peljem se do Podrte in potem čez na Plaz, kjer pa me J skoraj ustavi. Ko se le prebijem pred Plaz, pa gre samo še gor. Mega se že vrača od Lovske, Igor je že za mano na Kovku. Ves čas bogato nad grebenom do Hieronima (sedaj ves čas močan J), kjer pa hitrost začne močno naraščati. Samo obrnem in po polžje nazaj (tudi samo 3,8…). Tudi pred grebenom nad dolino drži in gre občasno gor. Mega, po ovinku nad Planino, javlja, da pristaja pri Anji in da bo rešil LCja izpod Lijaka.

Megov let

Tudi sam se s 1300 kar odpeljem proti Planini (zaradi močnega Z tudi pomislim ne, da bi šel na Kovk ??!), tu malo bluzim in se zapeljem na pristanek.

Zoranov let

Nekaj za mano pristane Igor.

Igorjev let

Ko pospravljava, vidiva, da je Reven potegnil kar čez na Kovk in brez problema priklopil. Nekaj za njim se z bogato višino pripeljeta čez na Kovk še Jean in Erzo.

Ko že pri Anji čakava Mega, pa Jean odpelje do Predmeje, nazaj na Nanos in potem vse do svojega rodnega kraja, kar ga postavi na vrh današnjega OLCja.

Jeanov zmagovalni

 

Še vizualizacija