171004 Čaven P2135 18:00:20

Danes imam dopoldanske zemeljske obveznosti in sem se že nekako sprijaznil, da z letenjem ne bo nič.

Pa me Igor spodbudi, da gre sam bolj zgodaj na H&F na Čaven in naj pridem kasneje z ostalimi. Tudi Jean je za kasnejšo varianto in tudi Mega se sprosti ravno ob času, ko lahko startam iz LJU.

Na Uncu presedeva z Megom k Jeanu in med potjo preverjamo stanje na Čavnu, na katerega sopiha Igor (burja 5/8 na Kovku, večina Vipavske pokrita z bazami na cca 1300). Še Samota naročimo k Anji (in seveda pride s padalom).  Tudi Vidmarjev Jože je že v Lokavcu, ko Igor starta (na Čavnu že obrača na JZ z vmesnimi vložki J) in se bolj ali manj zapelje na pristanek v Lokavec, saj željno čaka našo družbo, da bomo v skupnem druženju pocurili (on še enkrat) 🙂 .

Igorjev (H)&F

Naložimo oba in gasa gor. Oblačnost in tmurnost današnjega dne razbijejo le prekrasne jesenske barve na poti gor (pa še sonček sramežjivo malo posije vmes – če bi sijalo ves čas, bi bilo itak preveč kičasto 🙂 ).

Na startu malo čakamo.

Ker pa sprememb (Z, SZ, J) ni kaj dosti, razen da se baza nevarno zniža, prvi potegne Samo (ki ga čakajo naslednji opravki na Kovku), nekaj za njim še Jože. Samo se po širokem zavoju na Polico na desno zapelje čez na Vipavski Križ in pristane bliže domu (da z motorinčkom reši svoj kombi).

Samov let

Jože potegne v desno do Skreta in potem nazaj v curaži do Lokavca.

Jožetov let

Mi pa medtem v luft: Mega, jaz, Igor in Jean. Sam že na startu malo zgubim, pa vseeno porinem v desno do konca Police, kjer pa se le s težavo obdržim na višini. Nabrati naprej ne morem, zato malo nazaj nad Malo Goro, kjer po mm nabiram, medtem ko prideta sem (seveda višja) Igor in Jean. Končno se le spajsam dovolj čez rob Police, da lahko zapeljem za Jeanom, ki je po nekaj obratih potegnil čez na Kovk.

Priklopi malo pod robom levo od Hublja, jaz pa malo niže tudi tam. Igor je potegnil čez malo kasneje in je kar nizek za nama, pa se elegantno reši in potegne proti Predmeji. Midva z Jeanom pa na Podrto (z lepo višino nad grebenom), nad start Kovk.

Mega javi, da je na povratku z Lijaka scuril nekje blizu Sela.

Megov let – seveda mora po svoje 🙂

Z Jeanom pa nazaj v Predmejo iz katere že prihaja Igor proti Kovku. Jean poskuša naokoli na Čaven, sam obrnem v Predmeji in proti Kovku. Igor še enkrat v Predmejo in nazaj (da si zazihra 4.stranico, saj ne vemo, kako bo na oblačnem Nanosu 🙂 ), medtem ko sam čakam na Jeana nad Podrto in potem potegneva čez na Nanos.

Priklopiva za Plazom in naprej. Danes je vse od začetka lepo mirno z enakomernimi dviganji (čeprav mogoče malo prešibkimi)  in od Hublja naprej večinoma lepo drži, da je le malokrat treba zavrteti in tudi do Table je tako.

Igor je tudi že na Kovku in gre za nama.

Le pri Šentviški je spet malo močnejše dviganje, ki omogoči, da nabereva še malo višje in do Hieronima, Baza je pod Anteno in jaz spet obrnem le nekaj za Hieronimom, medtem ko Jean potipa bazo in zrine do Antene. Na poti nazaj pri Lovski srečam Igorja. Na Plazu še malo naberem (ne morem kaj dosti) in potipam, kako je za čez, pa začnem kar zgubljati (višino na Naviterju imam očitno kakšnih 200m prenizko in to me zelo moti saj inštrument in realnost nista usklajena… Vrnem se nazaj na Plaz in še po mm nabiram in čakam Jeana, medtem, ko se on nekje nad mano pretihotapi mimo in odpelje čez na Kovk. Ko ga opazim, gasa za njim in le nekaj metrov pod njim pridem že na šodre tik nad gozdom, kjer se on uspe rešiti nad greben (po poštenem začetnem matranju),  sam pa le malo podrajsam in se potem počasi odpeljem k Anji.

Zoranov let

Tudi Igor po podobnem manevru s Kovkom pristane nekaj za mano

Igorjev let

in sploh ni preveč nesrečen, ker nismo že na samem začetku družno scurili v Lokavec 🙂 🙂 .

Jean se odpelje z bogato višino iznad Kovka čez na Planino in pristane pri meni, ko Igor s Samotom že rešuje svoj avto izpod Lokavca.

Jeanov let

 

Še vizualizacija naših letov:

 

 

Pri Anji se združimo še z Megom in v Avio Pub na zaključno druženje.