171007 Sveti Tomaž P2138 12:19:41

Ker imam popoldne zemeljske obveznosti v MB, je le dopoldne na voljo za nezemeljske. In združim(va) izlet v sončno jesensko soboto na lokacijo za Škofjo Loko, ki je bila že  4x ogledana, pa nikoli usojena (predvsem zaradi vetra, ki je vsakokrat žgal od Z). Vreme je krasno (kasneje so na Lijaku in še kje odpeljali čudežne lete…) in po dolini piha V od Škofje Loke proti.

Pa naju na sredi poti gor k cerkvici Sv.Tomaža ustavijo kamion in stroji, ki asfaltirajo del ceste in zablokirajo ves promet za nedoločen čas. Že obrneva (še petič ne bo usojeno), ko se zapora odpre in čakajoči lahko zlezemo mimo.

Pri cerkvici piha JV precej z desne, kjer so gospodarska poslopja in hiša, kamor se ne da odleteti (danes bi imel rajši močan Z, kot pa ta JV). Medtem ko Alenka fotografira okolico idilične cerkvice, prenašam trakec sem in tja.

Na koncu se vseeno odločim in postavim Rooka. V tangice in čakam na presledek pihanja z desne. Ko pride, potegnem hrbtno in zalaufam, pa mi spet sunek z desne sfiži padalo, da moram še malo korigirati, ko laufam po položnem travniku, da na koncu le speljem.

Nizko nad drevesnim robom in veter z desne od Lubnika me kar tlači dol, da že gledam za pristanki. Potem pa se le naslonim na pobočje na levi in me lepo dvigne in z bogato višino preletim vso pobočje in čez dolino, da moram še zbijati, ko pristajam na velik travnik ob glavni cesti ob Selščici.

Zoranov let

Novnov !!

Potem pa še na kostanj in tortice v Škofjo Loko.