171009 Lijak P2139 15:00:31

Danes malo JZ vetra. Nasprotno od napovedi je na Gorenjskem šajba, Primorska pa pokrita. Ker pa je napovedano več termike na Primorskem se z Igorjem vseeno odločiva za dol. Tudi Jeanu se zdi, da bo, Mega pa ne more.

Igorpri mojem Hoferju okoli 11h, na Uncu v LCja vskoči še Jean in dol. Že na Razdrtem smo pesimistični (vse pokrito, na Kovku 2/4 J). Kljub temu pririnemo pod Lijak (kjer je mrtvilo) in se kmalu naložimo k Hermanu. No, naloživa se midva z Igorjem, saj se Jean odloči za H&F.

Na startu nekaj tujcev in nekaj naših (Dragan,…). Kakšno uro modrujemo in medtem le eden ali dva odcurita v dolino na pristanek. Potem pa le počasi sramežljivo posije sonček in počasi z Igorjem postaviva, ravno ko prisopiha tudi Jean. Ker kombinira s popoldanskim tandemom na Slivnici, takoj postavi in v zrak, malo za njim pa še jaz. Igor ima testnega Mentorja 5 light in se spoznava z njim že ob startu.

Najprej edini poberem pred startom nad greben, pa se odpeljem na V rob, kjer vse izgubim in se že plazim po vinogradih spodaj in si z žalostjo ogledujem bližnji uradni pristanek. Pa le nekaj piskne in počasi zavrtim in vztrajam in iščem in se spajsam po metrih gor, da sem kmalu spet v višini starta.

Medtem je Jean že na tleh in odštopa novim dogodivščinam naproti. Igor pa tudi pobere levo od starta, pa za levim robom vse pridobljeno izgubi, se še malo matra in odpelje na pristanek.

Igorjevo prvo testno spoznavanje z Mentor5 light

Sam pa se ne morem spraviti nad greben, kjerkoli že poskušam in počasi zacurim. Ves nizek se odpeljem nad pristanek, kjer pa dobim neko 0, ki jo vrtim še 10 min, da po 40min pristanem zraven Igorja.

Zoranov let

On se odloči za ponovitev (da bo še testiral naprej), meni pa se ne zdi bistveno bolj obetavno in raje pomodrujem s Pavletom.

Igor v drugo lepo pobere in se odpelje proti Vojašnici. Jaz pa grem pobirat Dragana v Potoče, kjer je scuril. Vreme se občutno izboljša in kar nekaj jih jadra visoko nad grebenom, ko se vrnem. Igor pa v drugo še do Kuclja. Še lep čas ga čakam, da končno pristane.

Igorjev drugi let (se je očitno že spoznal)