171012 Dobrina P2142 13:02:57

Zjutraj tuhtam kam. Na Primorskem vse zabasano, Gorenjska lepa z šibkim JZ in hudo inverzijo. Nekako razmišljam o Krvavcu ali Lisci ali Golteh, ampak kaj dosti letenja si ne obetam. Pa pokliče Poje in povpraša za moje namene in predlaga projekte na Štajerskem (kjer je napovedanega več JZ, Z in krasen sonček). Igor se ne javi, da bi dodal svoje analize (in posledične predloge) – očitno ima zemeljske obveznosti, Jean tudi planira samo lokalno akcijo, Mega zaenkrat ne.

In potrdim Jožetu, ki javi, da že prihaja z Erzom. Pobereta me pri Hoferju in gasa do Celja. Erzo med potjo že aktivira Srečka (Završka), ki obljublja novnov start Dobrina=Žusem Z. Pristanek je pa (če ne bomo odleteli v daljave) na njegovem travniku.

Parkiramo pred njegovo hišo v gradnji in še preden dobro stopimo iz avta pridrvi Srečko s 100km/h v Mitsubishi pickupu – model rally, zaorje po travniku okoli hiše in nas ekspresno nabaše skupaj z robo. Naloži še soseda, ki bo za šoferja in po ozki cesti in ovinkih s 100tko na Žusem. Pri cerkvici na desno in po gozdni cestici na hrib desno (hitrost se ne zmanjša, čeprav se cesta spremeni v kolovoz…).

Start je v resnici bolj položen travnik z lijakastim iztekom in v V znižano gozdno meje na Z delu.

Postavimo na idiličnem sončku in čakamo. Piha namreč od zadaj čez hrbte (od V,JV). In čakamo na nulo.

Potegne Poje in sesuje padalo (vsaj dvakrat). Potegne Erzo in sesuje padalo. In v naslednji nulci potegne še enkrat in se odpelje do konca travnika.

Erzov poskus odleta

Potegne Jože in se odpelje do konca travnika.

Potegne Srečko in v vratolomnem laufanju preskoči grbino na travniku in spelje v drevesni lijak.

Potegnem jaz in se odpeljem do konca travnika (raje zabeležim ta let, saj bo to mogoče tukaj zame danes vse kar bo…).

Zoranov poskus odleta