171013 Mali vrh-Belščica 652 H&F P2145 14:48:58

Ker je za danes napovedana kar močna inverzija in malo vetra in zlasti, ker je včeraj Blaž opravil H&F na Vajnež, pa potem letel skoraj na 2800 okoli Stola, me je močno zagrabilo, da bi tudi jaz po dolgem času poskusil iti v hribe. Mega je takoj za, Igor pa si tudi ni dal trikrat reči. Le glede logistike se malo usklajujemo.

Na koncu gremo vsak s svojim avtom do Most (Žirovnica). Z Megovim bova reševala LCja, Igor pa bi bil rad neodvisen za nadaljnje vikend plane (v Dolomite J ).

Megov avto pustimo ob stari glavni cesti, Igor pa prestopi v LCja pri jezeru.

Kar nekaj časa traja, na pririnemo pod Valvazorjem mimo Olipove planine na Planino Stamare. Žal je vstop na planino zaprt z rampo, kar zahteva kar malo telovadbe, da obrnemo LCja na kolovozu in ga zaparkiramo. Potem pa pot pod noge čez planino v strm klanec direkt navzgor.

Strmina se uleže šele tik pred Hrašensko planino,

kjer obrne pot v desno. Počez čez vedno lepše travnike-pašnike.

Tik pod Kamnitnikom (1858m) se po dobrih +400 mnv ustavimo, saj je do Vajneža še daleč, veter tukaj pa je idealen (da ne bi slučajno pojačal, se vsi malo bojimo), travnato pobočje pa tudi idealno položno.

Postavimo

in v luft: Zoran, Igor in Mega.

Pri preletu spodnje police me kar malo privzdigne in zagunca moj M24, za kaj pobrati pa ni, saj se mi padalo na momente čisto vdre, pa spet skoraj dvigne… Skratka, ni preveč prijetno in se odpeljem bolj ven, proti Savi, z lepimi razgledi na Bled, potem pa nazaj in počasi pristanem ob stari glavni cesti, malo pod Vrbo.

 

 

Zoranov let

Tudi Mega se ni trudil kaj dosti pobirati (pravi, da mu je v zraku kar nekam čudno…) in se odpelje proti Jesenicam in nazaj na travnik malo pred Mostami.

Megov let

Igor je visok odpeljal proti Stolu in tudi nekaj pobiral, potem pa se tudi odločil za dol, saj ga nadaljnji plani kar priganjajo.

Igorjev let

Po dolgotrajnem štopanju (100 avtov gasa mimo, potem ustavi Avstrijec !!!) prvi pridem do Megovega avta. Poberem Igorja in Mega, odloživa Igorja in potem viga vaga gor po LCja.

Vesel kot radio (H&F + novnov) v krasni družbi in prečudoviti okolici.