171027 Kovk P2155 14:48:43

Danes napovedano poslabšanje s popoldanskim dežjem in hitrim preobratom JZ v močan S. Najprej niti ne razmišljam o letenju (razen mogoče kakšen projekt), potem me zdraži zgodnji Jeanov SMS za hitro Strmco, dokler še bo. Še Igorja spravim na obrate (za Mega malo prezgodaj) in ga ob 11h poberem in gasa pod Strmco, kjer se naloži še Jean (ki je vmes že javljal, da je Slivnica drastično pojačala) z Misty.

Na startu piha močno, pa vseeno neugodno stanje še potrdim z meritvijo 8-9/12,5. Jean se samo poslovi, midva pa v smeri Kovka (ta še javlja 4/6 J).

Malo tavava po širnih gozdovih (napačno vdenem LCja), preden prideva v Podkraj in od zadaj na Kovk pod nizkimi bazami.

Na startu kopica zmajarjev in ekipa Valičev s Fedelko, ki ravno preštimavajo štrikce na Knightu. Piha enakomerno močno (4-5/7), medlo sonce sije skozi pokrito nebo, inverzija močna, vendar se dolina za silo vidi. Takoj postaviva in v luft: Zoran in Igor.

Najprej me malo nabije gor, potem desno pred pobočjem lepo nad grebenom. Na Podrti spet dvigne gor, potem pa se brez vrtenja peljeva mimo Hublja do Predmeje (z vmesnimi občasnimi dviganji, pa tudi zgubljanji). Takoj, ko si malo višje si že v mrču / meglicah / bazi, da se komaj še vidi poden, niže je spet lepše. Včasih tudi nekaj sončka prodre skozi. Nazaj do starta in še eno rundo.

Zmajarji, ki sem se jih v začetku kar bal v tem bolj slabo preglednem stanju, so dosti niže, ali nad grebenom, midva pa se voziva kar bolj zunaj. Druga runda do Predmeje je že malo bolj počasna (čuti se že močnejši Z, že malo SZ), pa zato še z večjo višino (bi kar čez na Čaven zapeljal, pa je vidljivost nikakva).

Nazaj do Podrte, kamor pa pridem globoko pod grebenom (proti koncu vedno bolj spušča). Vendar se uspem na Podrti spajsati nad greben na 1000 in se odpeljem v smeri Vipave in Plazu (kjer pač slutim, da mora biti). Igor javlja, da je prenizek za čez in pristane pri Anji.

Igorjev let

Meni pa gre samo dol in na Plaz pridem s 400. Samo malo podrajsam, potem pa v glajdu čez AC na moj standarden pristanek.

Zoranov let

Igor se za kondicijo odpravi peš po avto, jaz pa s štopom do Anje, kjer ga počakam. Kovk je že obrnil na SV in preden pride Igor dol, se že ulije.

Debela ura in pol lepega letenja (v občasno malo slabši vidljivosti) – bistveno bolje, kot sva sploh lahko pričakovala. Oba čisto navdušena nad izidom dneva 🙂 .