171110 Buzet Raspadalica P2156 14:20:31

Danes je 14 dni od mojega zadnjega leta ! … Ne morem verjeti… In še imam danes dopoldne zemeljske obveznosti.

Z Igorjem, Megom in Jeanom se usklajujemo kam in kdaj.

Ko končno le prevzamem LCja okoli 11h, se sam (Igor se je odločil za novnov H&F na Sabotin) odpeljem proti Uncu in na Vrhniki snamem še Erza. Mega navija za Buzet. Še Jean (ki je navijal za popoldansko Strmco) pride. Naložimo se k Megu in dol.

V Gračišču počakamo še Nevidnega in od zadaj na Buzet. Sproti z nami oblaki pokrivajo sonce. Odločimo se za Raspadalico (manj vpliva SZ, pa upanje, da bomo bolj na robu pokritosti…), kar nam po razdrapani cesti vzame dodatnih 15min.

Hitro na start, postavimo in v luft: Erzo, Nevidni, Jean, Zoran in Mega.

Napačna odločitev, da takoj zavijem v levo (kjer sta trenutno Erzo in Nevidni), me stane, da potonem pod rob in potem se samo še zapeljem v vijugah na pristanek…

Zoranov let

Ostali pa kar drajsajo okoli starta. Prvi pride do mene Jean (po kakšne pol ure letenja), medtem ko Mega izkoristi ohranjeno višino in toplanda (in reši logistiko).

Megov let

Nevidni in Erzo se pomakneta proti Zavoju in naprej čez blok v dolino pred Sočergo na pristanek pod Kvirikom.

Erzov let

Ko ju poberemo odložimo Nevidnega v Gračišču in naprej (nazaj proti domu). Erzo še navija za letenje in najprej razmišljamo o Vremščici. Pa kaže na premalo vetra, zato Mega kar podaljša mimo Razdrtega in na Strmco.

Tudi tu je vetra že malo, vendar Erzo in Jean vseeno postavita (jaz ne verjamem, da bi se s še enim skokom potolažil…).

In se odpeljeta na pristanek.

Erzov skokec