171123 Socerb 3 P2162 14-35-29 in Vremščica spodaj

Tudi danes JZ, z višino vedno močnejši, J del SLO oblačen in meglen. Ker je na Gorenjskem manj vetra in nekaj sonca, že razmišljam o projektih. Pa pokliče Erzo, da bi šel nekam jadrat in me seveda spravi na druge obrate. Glede na včerajšnjo Vremščico z Igorjem, njega mika danes tja (saj bo podobno…).

Ob 11.15 na Vrhniki k njemu in gasa do Ravbarkomande, kjer se naloži še Jean. Med potjo malo razmišljamo tudi o Vipavski (Kovk), čeprav je tam doli res temno in baze pod vrhom Čavna. Pa zavijemo na levo in izstopimo na Vremščico. V zgornjem delu ceste smo že v megli in spodnji start je v taki bazi, da se ne vidi kaj dosti naokoli. Piha pa lepo – malo močneje kot včeraj (Slavnik in Kovk sunki okoli 10 JZ).

Erzo zapelje dol in predlagam, da gremo na Socerb, čeprav opozarjam, kakšno brezveterje je bilo včeraj v podobni situaciji. Pri gradu nobenega vetra, ko pa Erzo z občutkom pripelje svoj enoprostorec po skalah kolovoza na novi start, tam presenečenje: piha lepo gor 3-4m.

Erzo takoj postavi, midva počakava, dokler ne vidiva, da lepo zajadra ob grebenu desno in ga kar drži. Ko pride nazaj cca 10m nad startom, se že pripravljava tudi midva z  (jaz Rooka s tangicami). Še enkrat zajadra Erzo tja in sem, potem pa je že nižji. Potegnem in v luft in desno, do roba grebena nad Glinščico – v -0,5 curjenju brez enega samega pozitivnega piska. Jean pospravi (saj je nameraval v zrak le, če ima zajamčeno toplandanje), da ne bo problemov z logistiko. Medtem se jaz odpeljem na pristanek.

Erzo pristane minutko za mano.

Erzov let

Le malo počakava, pa je Jean že pri naju.

Na AC in mimo Sežane in Divače v bazah le malo nad tlemi in slabi vidljivosti. Kljub temu odvijemo ven in še enkrat na Vremščico (saj se zdi vseeno malo boljša vidljivost kot prej).

Na Spodnjem startu se skoraj vidi v dolino in Erzo je seveda za. Tudi Jean že vleče robo ven; piha še vedno kar močno. Sam se javim za šoferja. Zaradi varnosti postavita kar pod cesto in v luft Jean in Erzo. Hitro izgineta v megli.

Zapeljem dol in okoli na letališče, kjer Erzo ravno pristaja med pisto in glavno cesto.

Erzov let

Jean pospravlja na travniku nekaj pred pisto.

Pa smo tudi danes leteli, nekateri celo dvakrat…