171124 Kovk P2163 13:25:50

Danes čudovit sončen dan z manj JZ kot prejšnje dni. Na Vipavskem po dolini še meglice, ki jih sonce topi, Gorenjska šajba brez oblačka (in skoraj brez vetra). Želim si vsaj malo letenja in ko prvi pokliče Jean za Kovk, sem takoj za. Še Mega je v igri, pa mu ne znese, drugih ni.

Na Kalcah ob 10.45 presedem k Jeanu in od zadaj gor na Kovk.

Na startu nikogar, piha idealno (6/8,5), topli sonček; v dolino se skozi mrč komaj vidi, Nanos je že skrit v belini. Malo še pomodrujeva in postaviva in v luft: jaz in Jean.

Skoraj pomladansko živahno z zimskim hladom. Na Podrti naberem in se zapeljem vse do Predmeje, kjer je baza že čisto nizko (Čaven že popolnoma v njej). Proti koncu že kar nizek tik ob robu in tudi malo pod njim. Jean malo za mano. Obrnem in nazaj. Na Hublju spet naberem in potem malo pred Podrto navrtim do baze na 1100. Kar drži do starta, potem pa s 1050 čez proti Vipavi. Sonce je že zgubilo moč, vse že pokrito s kopreno. Najprej dobro drži, potem -1,5 do Plaza, kjer ne prime nič (čeprav je JZ bil na Kovku ves čas konkreten, v dolini trenutno polaga S dim čez AC !!??). Malo podrajsam in potem scurim na standardni pristanek pred streliščem.

Zoranov let

Jean ostane na Kovku, saj si je zadal, da bo toplandal in ga moje info niso spodbudile, da bi tvegal čez. Še malo vrti okoli starta in toplenda in reši avto.

Jeanov let

Kmalu pride po mene in proti domu.