171127 Lijak P2164 16:07:39

Končno napovedan lep dan z lepo termiko na Primorski, gradient občudovanja vreden. Le burja bo še z jutranje močne čez dan upadala. Z Igorjem sva hitro zmenjena. Tudi Mega je danes na obratih.

Nekaj čez 11h me Igor pobere in iz LJU. Na Uncu se naloži še Mega in pod Lijak. Herman naj bi čakal na nas, pa je malo prej odpeljal?! Zato pa je tu Samo, ki nas takoj potegne gor.

Na startu se pripravlja še nekaj padalcev, nekaj jih je že v zraku. Postavimo in v zrak: Igor, Mega in jaz.

Takoj na levi ujamem steber in v višave do 1300. Igor se že odpelje naprej, jaz za njim in pri vojašnici dobim dviganje do 1700. Naprej čez Čaven v višavah do Kuclja, kjer vrtiva z Megom in tu naberem do 1900. Do Modrasovca. Malo razmišljam, če bi šel na Kovk (čeprav je še čutiti burjo), pa moramo biti v Novi Gorici ob 18h in ker je Anja danes zaprta, raje obrnem (bogve kje in do kdaj bi čakal…).

V višavah nazaj. Vsake toliko spet čudovit steber. Prvič se v takih višinah peljem nazaj na Lijak in čez do Škabrijela in do Solkanskega mosta. Nad njim obrnem in nazaj do Danijela. Tu spet navijem do 1400 in do Zmajarske. Za njo vrtiva skupaj z Igorjem in naberem do 1600. Igor gre še enkrat naprej do Modrasovca, mene pa že pošteno zebe in obrnem nazaj in počez ven nad dolino do AC in na pristanek.

Zoranov let

Mega ravno pospravlja.

Megov let

Igor še ujame sončni zahod v zraku

in se nam pridruži kakšnih 15min. kasneje.

Igorjev let

Zadnji pristane Erzo, ki je kasneje prišel za nami in danes testira Zena.

Še vizualizacija

 

 

Super letalni dan in po dolgem času spet zadovoljen na Lijaku !!!