171128 Lijak P2165 14:46:18

Danes še dan za letenje, potem napovedanih nekaj snežno deževnih dni. JZ, ki po višini jača, LJU sondaža obupna, popoldne od JZ že prihaja fronta.

10.15 pri mojem Hoferju vskoči Igor in dol. Mega, Erzo, Jean ne morejo in sva sama.

V Vipavski že rahla koprena, zato se odločiva za Kovk, kjer bo verjetno dovolj vetra… Ko odvijeva v Vipavi, na Kovku 6/8,5 (od jutra počasi jača). Ko se od zadaj čez snegec in ledena jezerca priplaziva z LCjem na start piha 7,5/10,5.

Poleg naju je še en italjanski H&F-kar, ki ugotavlja, da mu je premočno. Igor vpraša, če sploh odpreva robo in sem seveda za…

Ko postaviva je že 8/12. Potem še 20min poskušam obvladati padalo in ga le enkrat uspem spraviti nad sebe – brez uspešnega odleta; v drugem delu se prestavim pod rob in mi pomaga še Igor. Sedaj piha že 9/14 in samo še nabereva padali reinfuzo v LCja in dol in pod Lijak. Tu prestaviva kramo k Hermanu in s še nekaj kompanjoni gor.

Na startu piha bolj malo. Takoj razgrneva svoji gmoti in v luft: Igor in jaz. Vse je že vedno bolj pokrito.

Počasi naberem pred V robom čez greben na 900 in za Igorjem. Pri vojašnici sva pod robom in le počasi pridem čez in potem dobim dviganje do 1300. Igor že naprej proti Čavnu, jaz malo nižji za njim. Na Čavnu nad Skretom sva malo pod 1300 in je bolj razrukano kot doslej. Igor sprašuje ali greva enosmerno naprej proti Kovku. Jasno, da jaz vidim LCja pod Lijakom in cincam… in je že vse pokrito in temno in hladno… in sem raje za nazaj…

Proti Lijaku proti vetru generalno curiva (kot tudi vsi ostali). Le malo nad startom odcurim še proti Danijelu (da bo več km) in na pristanek.

Zoranov let

Igor pa z V roba še malo proti vojašnici in je nekaj minut za mano v blatu pristanka.

Igorjev let

Vsaj urica je odcingljala…