171221 Lijak P2175 16:09:35

Še en podoben dan (zgoraj S pa to…), sondaža malo slabša (od spodaj nažagano pokonci do 1700), tako da si ne obetamo nekega super letenja. Lijak je vseeno edina bolj letalna opcija.

Na Brezovici se zberemo malo pred 11h: Igor in jaz prestopiva k Jožetu in gasa dol.  S 1.Herman gor. Na startu smo prvi in se začnemo počasi pripravljati, saj vetra ni skoraj nič (manj kot včeraj). Danes sem končno preklopil na Mentorja3, saj sem imel že dovolj blata za novega Mentorja5 (ga bom malo pršparal čez zimo…).

Končno prvi startajo (Hren, Micko,…). Ko pride še druga skupina z Valiči – pride tudi Emil, prvi pa smo že zelo napeti (od zadaj se s S že rahlo pokriva). Prvi od naših potegne Igor, pa jaz, Jože in še Emil.

Danes je treba bolj delati, kot prejšnje dni, vendar se kmalu spajsam nad rob, potem naberem do 1000 in se za Igorjem zapeljem proti Zmajarski. Tudi Jože je že tu. Igor (že malo prej) pobere nekaj več in gre naprej na Čaven, sam pa se po nekaj matranja okoli Zmajarske obrnem nazaj za Jožetom, ki se tudi že vrača, saj je naprej že vse v senci oblakov. Ves čas sem (smo) bolj nizki. Na Lijak, tu spet malo naberem; čez na Danijela, kjer mi (nam) Valiča pokažeta lep steber zunaj in spet do 1000.

Naprej na Z je še lep sonček, zato na Škabrijel za Jožetom, tu malo popravim in nazaj. Na Danijelu sem že pod robom in vrtim bolj v prazno na neki 0. Pa se pripelje Jože, gre bolj na V rob in tu takoj dobi lepo dviganje in mi pokaže rešitev. Kmalu sem na 900 in za njim na Lijak. Tu spet naberem (va) okoli 1000 in proti Zmajarski. Tudi oranžna M6 z Emilom je zraven njega in se že plazita okoli Skreta. Če gresta ona, pa grem tudi jaz za njima. Najprej smo nizki (že pod višino Skreta), potem se počasi spajsamo (jaz na 1200 – Igorjev dežurc) in pod robom naprej. Pririnemo do Modrasovca. Sam sem sicer odločen, da grem pristati v Lokavec, pa oba obrneta nazaj in jima sledim ves nizek.

Plazimo se okoli robov in kar drži. Srečamo se z Igorjem, ki že v drugo rine na Modrasovec. Sam sem sicer nižji od Emila in Jožeta, pa vseeno z občasnim popravljanjem pridem pod Zmajarsko do Lijaka, kjer me spet dvigne, tako da podaljšam še do Danijela in nazaj nad pristanek. Tu sem visok in moram zbijati, da pristanem (vsaj še malo proti Škabrijelu bi lahko brez problema podaljšal).

Zoranov let

Igor po postaji javi, da je bil prenizek za nazaj.

Igorjev let

Jože pristane tik pred mano.

Jožetov let

Emil pa v mraku nekaj minut za nama.

Emilov let

Pospravimo in z Jožetom po Igorja in gasa proti LJU. Doste bolje, kot smo pričakovali za tak dan in tako napoved.

Še vizualizacija