171220 Lijak P2174 15:09:06

Še en podoben dan, napovedan z malo več S. Seveda je odločitev spet Lijak.

Na Brezovici je zborno mesto, kjer se okoli 11.30 k Igorju naloživa midva s Pojetom. Jean se uskladi z Domnom, Megu pa se plani sfižijo, ko ga že skoraj pobiramo na Uncu…

Na pristanku počakamo na 2. Hermanovo rundo. Na startu je vsak dan malo manj blatno (tudi pod razno pa še ni brez blata). Postavimo, le malo pomodrujemo (saj je že pozna ura), toliko, da vsaj kdo iz 1.runde pokaže kako je v luftu in v luft Igor, jaz, Jože, Domen in Jean.

Spet kmalu naberem nad start in ko sta tudi Igor in Jean blizu, se usmerimo proti Zmajarski. Tu prvo večje pobiranje, kjer izrazito nabereta Igor in Jean, sam pa malo manj. Naprej na Čaven. Okoli Skreta, kjer za robom (po včerajšnjem Igorjevem nasvetu) najdem lepo in močno dviganje, ki ga porabim vse do baze na skoraj 1800. Naprej od zunaj proti Kuclju in še naprej, potem pa SV/SZ postane v teh višinah (1700) kar malo zoprn in obrnem nazaj.

Nad Zmajarsko na 1400 počakam Igorja in Jeana, ki že prihajata z Modrasovca in nadaljujemo naprej proti Lijaku in na Danijela. Vso lepo višino do sem zgubim, pa tu še enkrat za silo popravim in na Škabrijel. Jean in Igor sta višja in malo bolj zadaj. Sam pridem tik pod vrh in vidim še dva padalca, ki tu ne dobita nič (eden je že ves nizek proti NG), zato stisnem rep med noge in pobegnem nazaj.

Tudi na Danijelu ne dobim nič več, zato se samo v širokem loku pod Lijakom zapeljem na pristanek.

Zoranov let

Pojetov Jože javi, da je (po pobegu nad ravnino z mrzlih višav nad Čavnom ) scuril nekje čez AC pri Renčah.

Jožetov let

Igor se na Škabrijelu kar pobere in potegne na Sabotin in potem pride nazaj na pristanek čez kakšne pol ure.

Igorjev let

O Jeanu in Domnu ne duha ne sluha.

Potem se izkaže, da je Jean še enkrat ponovil Čaven in Škabrijel.

Jeanov let

Domen pa enkrat odpeljal standardno furo.

Domnov let

 

Z Igorjem pobereva Pojeta v Volčji Dragi in gasa proti LJU.

 

Še vizualizacija