171219 Lijak P2173 15:17:45

Danes spet lep dan. Podobno kot včeraj z malo več S in malo slabšo sondažo. Pa gremo spet na Lijak.

Igorja poberem ob 10.15 na Brezovici, Mega na Uncu (Jean je najprej za, potem se izkaže, da smo prezgodnji, Jožetu tudi ne znese).

Pod Lijakom ravno še ujamemo prvo rundo Hermana za gor. Piha malo več kot včeraj. Vseeno skoraj pol ure tacamo sem in tja po blatu (malo manj ga je, kot včeraj) in modrujemo/taktiziramo v raznih kombinacijah (medtem pripelje Herman še dve rundi). Končno se prvi odločijo, potegnejo in ostanejo v luftu. Megu v prvo ne rata, tako da odletim pred njim, nekaj za nama še Igor (med ostalimi).

Pri Oknu iz prve dobim lepo dviganje, ki se ga držim do 1200 (priključi se tudi Mega) in potem za Megom, ki dosti nižji odgasira proti Zmajarski. Najprej mu sledim, potem kmalu pobere nekaj več in porine naprej na Čaven.

Dviganja so sunkovita in ozka. Matram se nad in tudi pod višino Skreta na V robu in nikakor ne morem dovolj pobrati. Medtem je tukaj že nekaj ostalih. Dvakrat se vračam v kotanjo proti Zmajarski in spet poberem in končno pridem tik pod rob nad Skretom. Tudi Igor je že tu. Malo zavrtiva skupaj, potem on lepo pobere v višave, jaz pa spet padem ven. Še enkrat poskušam proti Zmajarski, pa ne dobim uporabnega dviganja vse do Zmajarske, tako da potem kar podaljšam naprej proti Lijaku. Tu še naberem do 1000 in čez na Danijela, kjer pa ne ujamem nič lepega, zato se zapeljem nazaj na Lijak z lepo višino, ki pa jo pred startom zapravim in se potem počasi rešujem na V robu.

Ko se rešim, spet naprej do Zmajarske, pa nazaj na Lijak in na Danijela, kjer vsaj malo povrtim (in se srečam z Igorjem, ki se vrača s Škabrijela), potem pa se odpeljem na pristanek (imam kar dovolj).

Zoranov let

Tudi pod razno ni bilo tako fajn, kot včeraj. Mega javi, da je scuril v Grgar.

Megov let

Igor pa je še kar nekaj časa v zraku, da na koncu že skoraj v temi pristane malo pred kampom.

Igorjev let

Še vizualizacija