171230 Slivnica 656 H&F P2179 13:25:27

Čeprav se mi zdi, da bo danes v redu na Kovku (napovedan močan JZ in še kar lepo) in se že zgodaj začnejo ostali organizirati, se raje odločim za prednovoletno zimsko pohodništvo z Alenko na Slivnico.

Ko se na parkingu v Cerknici pripravljava in si nalagam lahko opremo (seveda bom vzel padalo – vsaj za kondicijo, če bo že premočno za odleteti), se pripelje tudi Mega, ki se je tudi odločil za H&F (če bi se dogovorili za skupno akcijo, ne bi mogli biti tako točni).

Mega seveda oddivja naprej, midva pa počasi krevsljava po zbitem (=gladkem) snegu med množico ostalih pohodnikov. Više kot smo, bolj je vse temno in pokrito. Ko prideva na odprto na sleme, je tudi vetra že kar čutiti.

Pri koči samo odgaziva mimo gor (in dol) na start, saj bo veter samo še naraščal.

Na startu je cca 40cm snega in Mega že/še visi v zraku malo pred startom kakšnih 50m više. Vetra je veliko.

Nataknem si tangice, medtem ko Alenka malo razgrne M24.

Še preden se dobro vpnem, veter napihne padalo in potem ga 15min krotiva, da končno le hrbtno držim v rokah komande in A-linije (kasneje preverim, da je bilo takrat na startu 8-9/12 m/s).

 

Potem mi Alenka še 20 min drži padalo, da končno v trenutku vetrove nepazljivosti le hrbtno dvignem padalo, da kot pribito stoji nad mano, se obrnem in obstojim na mestu, da me naslednji moment potegne iz snega v zrak.

Naprej se praktično ne premikam, zato pa gre še kar malo gor, kar se lepo vidi tukaj    https://photos.app.goo.gl/3o7QSV3SoPdbOOs63

Tiščim v desno nad slemenom in me počasi le začne spuščati naprej (Jeanov vetrni arhiv kasneje pove, da je bilo na Slivnici takrat J, JZ 10/14). Počasi se pomikam proti Cerknici in ven nad cesto in začne me tudi po malem spuščati. Niže kot sem, bolj normalno gre dol. Vidim, da Mega pri kozolcu za pumpo zlaga opremo.

Megov let

Usmerim se tja in seveda ne opazim, da mi Mega kaže, da na tleh piha od Cerknice ven (S, SZ), tako da s precejšnjo hitrostjo pristanem z vetrom v hrbet.

Zoranov let

Zloživa in do avtov, kjer še kar nekaj časa čakam, da Alenka sestopi s hriba. Brez njene pomoči v takem vetru danes ne bi odletel 🙂 .