180111 Kaštelir P2188 14:18:09

Vsi smo si enotni, da nad Buzetom termika, kljub lepemu soncu, ne bo obrnila vetra v želeno smer. Erzo vzame demokracijo (=volan) v svoje roke in gasa dol ob Mirni mimo Motovuna na Kaštelir.

Tu pa res piha rahlo gor SZ, JZ. Erzo spet takoj postavi in v luft in se zapelje v dolino med lesketajoče poljane.

Spet mi asistenti vse pripravijo, da samo potegnem Rooka in se odpeljem v dolino k Erzu na edini travnik ob cestici, ki ni zalit z vodo.

Zoranov let

Pospraviva in že sta Uki in Mega pri naju. Gor. In ker sedaj »bolj piha, kot prej« Erzo še enkrat potegne in se odpelje dol z nekaj dodatnimi zavoji (=jadra).

Sedaj pa nazaj proti domu. Ker pa je še nekaj dneva, se Erzo za Dragonjo odloči in zapelje na desno v griče iskati nove štarte. Burja je tu kar konkretna, tako, da smo na tej strani neuspešni in smo na koncu že skoraj na Poljanah (kjer bi najbrž lahko vsi idealno odleteli večerni let). Pa jaz navijam za Pomjan (ki ga še nimam – Mea culpa) in Erzo takoj podaljša do že znanega ovinka.

Piha idealno gor in v ugašajočem dnevu postavimo Erzo (zaresna oprema ), Uki in jaz – Mega je in bo zemeljska podpora…

Potegne Erzo, pa nekako ne gre padalo gor, tako da ponovi. V tretje ga spravi gor in se vrže čez rob … v šavje pod robom.

Takoj prekinemo akcijo priprav na letenje in aktiviramo akcijo obiranja padala in padalca. Dan ugaša. Mega je takoj v suhi krošnji pri filigranskem obiranju štrikcev. Ko pride Erzo na trdna tla, odvihra v vas po pripomočke – dobi velike obrezovalne škarje. Jaz izkopljem žagico iz zaresne opreme in še Uki se z njo pridruži dogajanju spodaj v strmini. Jaz pa na robu kibiciram, pospravim vso našo kramo, dokler se še kaj vidi in jo zbašem v avto.

Potem pa opravljam funkcijo PR predstavnika, da mimoidoče obveščam o dogajanju. Poskušam organizirati luč(i), saj se tema že spušča nad deželo. Kljub obsežni iskalni akciji pride domačin z lučjo ravno v trenutku, ko zmagovalna trojka že reši padalo in prihaja gor na plato (po cca 1 debeli uri).

Zelo zadovoljni in veseli, saj se vsi peljemo domov zdravi in brez praski in še vsa padala so z nami 🙂 .