180128 Nanos-Grmada P2199 15:20:45

Danes pa zaresno letenje. Erzo že navsezgodaj priganja; glede na inverzijo in meglo skoraj po vsej SLO in napovedan Z, SZ pade ideja za Nanos (rezerva Kovk), saj tam vsaj megle ni v dolini.

10.45 Železniška. Erzo in jaz k Piršu in na Unec po Mega. Še po klancu z Razdrtega cincamo med Kovkom in Nanosem (prej pa smo se ozirali celo J od Postojne…). Na koncu prevaga nova lokacija za Aleša in iz Vipave nazaj gor na Nanos. Cesta je lepa (predvsem kopna) in ker tudi vetra ni nobenega zaresnega, se ustavimo šele za Grmado. Mega se javi za šoferja, saj ne pričakuje(mo) nekih presežkov.

Peš po pobočju (moje stare in od včeraj malo razrahljane kosti spet podpira Mega, ki mi nese rukzak na start…).

Počasi z Megovo pomočjo postavljamo v pričakovanju nekaj več vetra. Obrača med Z in J. Potem pa malo bolj pihne in smo hitro do konca pripravljeni in v luft: Erzo, jaz in Aleš.

Najprej malo vrtimo okoli Grmade, potem se prvi odpravim vzdolž grebena do Table ob vmesnem popravljanju višine (drži bolje, kot je bilo pričakovati). Mega po postaji sporoča, da gre tudi on v luft (saj sta prišla še Rajko in Bojan in je logistika rešena). Pri Tabli naberem do 1200 in se zapeljem proti Kovku, pa hitro zgubljam, tako da pobegnem nazaj na Plaz in potem kar nekaj matrarije, da spet pridem nad greben.

Ravno sedaj pridejo Mega, Erzo in Aleš in z Alešem celo skupaj vrtiva, medtem ko Mega in Erzo potegneta čez proti Kovku (ne vidim pa, da Erzo obrne predčasno nazaj, medtem ko opazujem Mega, ki curi pod Kovk). Končno mi uspe pobrati spet na 1200 in potem tudi jaz grem za njim(a) čez. Mega ves nizek priklaplja, jaz še niže: pod Podrto prav spodaj na koncu skal. Po začetnem obupanem drajsanju tu spodaj dobim krasno dviganje in sem hitro nad grebenom in potem naprej do Hublja (srečam Igorja) in Predmeje.

Nazaj do starta na Kovku. Aleš javlja, da je toplandal in rešil svoj avto.

Piršev let

Alešev Komentar leta:Ker jaz se nisem startal na Nanosu sem bil nakako za, ker ni zgledalo da bo kaj za pojadrat. Na koncu pa super. [28.1.2018 15:27]

 

Malo za njim toplanda še Mega (in bo rešil Rajkov / Bojanov avto).

Megov let

Megovi komentarji leta:
Igor : Sprememba dobro dene! [28.1.2018 17:53]
Pavel Kante : A ti si bil zadoužen za pleh. [28.1.2018 18:19]
Stane Bajt : Pavel, tako nekako. [28.1.2018 18:22]
Rajko Sila : Hvala za povratek pleha. [28.1.2018 18:43]

 

Jaz pa čez na Plaz, pa sem nizek, da pridem pod Plazom, tako da se bolj ali manj zapeljem okoli Gradiške Ture in v glajdu potegnem do Podnanosa.

Zoranov let

Aleš me pobere in v Vipavo, kamor Mega dostavi Kraševcema avto.

Ob pici čakamo da se nekako javi Erzo (ki je brez telefona). In res se javi izpred Postojne iz Bolk bara.

Erzov let

Erzov Komentar leta:Res je neverjetno, da tudi na tak dan, ko je narisana inverzija na 900, na Kovku štartajo prej kot mi. Pri nas ni zares zapihalo gor. In še potem se pobiramo s spodnjega robu. Mega se prijavi za vozit in po ene 20 minutah me stebr prinese nad štart, pogledam dol in glej ga planinca čez štart, oblečen je kot Mega, pa sej je Mega. Tričetrt ure navijava tam do meglic, saj se vsaj jaz bojim curaže, pol pa greva okoli. [28.1.2018 18:25]
Stane Bajt : Se je pojavil plan B ( Rajko in Bojan z enim avtom v dolini in sem šel lahko v luft).  [28.1.2018 21:01]

 

Poberemo ga v Postojni in domov. Dosti bolje, kot smo sploh upali.

 

Pa še vizualizacija naših letov: