180129 Krvavec vrh P2200 15:03:33

Danes pa je ob šibkem JZ, Z, celo SZ in ob bedni sondaži (res močna inverzija na cca 1200) napovedana megla do podna po Z polovici SLO. In res je še opoldne v Vipavski spodaj vse megleno.

Z Igorjem se dobiva okoli 12h, še vedno cincajoča kam (ne bi tvegali s Primorsko…) in se nato zapeljeva proti Gorenjski, kjer je od Kranja naprej že dolgo šajba. Prevlada višina starta zaradi inverzije: torej Krvavec. Erzo javi, da prihaja za nama, potem potrdi še Saša, da tudi pride gor, če ne bo preveč vetra.

Z gondolo gor in prestop na napačno sedežnico (očitno res že dolgo nisva bila tukaj…), pa nama na Njivicah dovolijo brezplačno na vrh Krvavca z dvosedo (v padalski karti je gondola + 1 seda enosmerno).

Na vrhu piha idealno po moči in malo z desne (Z, SZ), zato se odločiva za plato desno. Malo uživava na toplem sončku in počasi postavljava, ko pride tudi Saša. Skupaj postavimo do konca in v luft: Zoran, Saša, Igor. Ko štarta Igor pride tudi Erzo.

V kotanji pod platojem med sedežnicama malo vjugam sem in tja in celo nekaj drži. Ker generalno zgubljam, se zapeljem v skale pod Z robom Krvavca, kjer mi tudi malo ne piskne. Nazaj do gondole in počasi do Ambrota in naprej dol na Grajca (vmes pa poskušam povrteti vsako najmanjše dviganje). Malo se še matram ob Grajcu, medtem ko Saša že pristane.

Sašin let

Po nabrane pol ure pristanem zraven nje.

Zoranov let

Igor malo za mano.

Igorjev let

Erzo pa še nekaj minut kasneje pri Jenkovi.

Erzov let

Pospravimo, rešimo avte in še malo posedimo na toplem sončku pod Jenkovo…