180130 Krvavec vrh P2201 14:36:52

Danes samo na ARSO tri različne napovedi (za letalstvo, Aladin, splošna), brez sondaže, šibak veter sem in tja… Zjutraj je malo pokrito v višavah nad Gorenjsko, na Primorskem pa bolj ali manj zabasano in mestoma megleno. Na koncu se nama z Igorjem zdi še najvarneje iti vreči dol s Krvavca (Kanin dosti predaleč, še Osojščica ali Vogel v obravnavi); drugih raje sploh ne draživa v tako nesigurnost.

Ob 11h pobere LC Igorja pred njegovim Hoferjem in pod Jenkovo. Tu slučajno ujameva bus do gondole, kjer kupiva padalsko karto za 2x, saj se bo itak sam dol za vreč (10,40 na osebo s padalsko izkaznico, za 1x je 8,80 + kavcija 2€) .

Na Krvavcu šajba. Na koncu šestsede stoji na vrhu sedmerica padalcev, čakajočih na ?? Izkaže se da so Čehi. Vetra skoraj nič (malo J, JV, na levem robi pa rahlo piha gor od Kriške planine. Takoj začneva postavljati in Čehi naju ekspresno posnemajo (vsi imajo čisto nova šušteča padala, eden še toplo 777 Qeen2).

Potegnem naprej v skoraj 0 in zajadram ob pobočju. Najprej v osmicah lovim neko 0, potem le zavrtim in naberem nad start. Igor je takoj za mano, potem pa postopoma sledijo Čehi. Naenkrat rata gužva okoli vrha, zato raje pobegnem pred Anteno proti hotelu. Oni nabirajo zgoraj, jaz pa precej izgubim (sem pa sam…). Pa na koncu le ujamem steber in vrtim in vrtim… do 2100.

Čehi vrtijo okoli vrha Krvavca, potem se odpeljejo naprej ven proti dolini in z Igorjem ostaneva sama. Malo me mika proti Kalškemu zato poskušam proti Zvohu, pa gre samo dol. Torej na Potoško. Še enkrat poberem na 2000 in za Igorjem čez na sprednji rob Potoške. Ko eden od Čehov to vidi, s strani pride za nama. Na Potoški le neka nulca, malo poskušamo popraviti višino, potem potegnem na Zaplato, Igor in Čeh še popravljata in potem hitro za mano.

Malo pod startom pred Lovsko se najprej matram in nabiram po metrih, potem zagrabi in kmalu smo vsi trije nad Srednjim vrhom in naprej proti Storžiču. Poezija. Lepa dviganja, tako da se kar bolj zunaj peljemo med 1900 in 1600 do Potoške. Čeh s Kraljico 2 potegne kar naprej (dokler bo šlo). Igor pa predlaga, da poskusiva nazaj.

In se začneva guncati gore dole proti vetru mimo Potoške do Storžiča. Tu pa, namesto da bi pošteno nabrala, rineva naprej pod Kališče, počasi zgubljava in komaj pridem čez Kozlek pod Zaplato, kjer pa ne dobim nič. Igor vztraja na Kozleku, pa je le nekoliko višji brez napredka. Zapeljem čez na Potoško, pa tudi tu ni nič, zato samo podaljšam čez Preddvor dokler gre. In gre do Tupalič…

Zoranov let

Igor pristane 100m naprej.

Igorjev let

Še preden pospravim, si pri mladem paru ob travniku izprosim prevoz pod Krvavec.

Dostavijo naju do Jenkove kjer skupaj s prisotnimi (ki so štartali skoraj uro za nami in uspeli le več ali manj vrteti okoli Krvavca) izvedemo zaključno druženje.

Še vizualizacija najinih letov:

 

Popolnoma nepričakovan pomladanski prelet !!!