180211 Lijak P2208 13:48:09

Erzo že včeraj pozno ponoči pošilja SMSje o današnjih pričakovanih presežnikih na Lijaku (se bo letelo na Buzet čez Kras…). Sam si že zagotovi sedež pri Jasni.

Zjutraj že navsezgodaj letijo SMSji naprej, saj je treba iti čimprej. Še Kolar in Štus se pojavita po dolgem času in ob srečanju na Uncu pobereta še Jeana. Mega se priključi Erzu pri Jasni, Sašo in mene pa pobere ob 10.30 pred mojim Hoferjem Igor. In vsi odgasiramo dol.

Mimo Vipave, kjer na Kovku piha 14/18 burje, ki kar noče ugasniti (čeprav bi po napovedi morala burja že od 10h upadati).

Na pristanku se dobimo in s Hermanom gor v naraščajočo padalsko gnečo (danes bo večina ParaSLO tukaj).

Kar nekaj časa taktiziramo in čakamo (tudi, da bi burja upadla, pa postaja na Kovku ne popusti). Končno prvi le zajadrajo in poberejo. Potem pa panika in v luft.

Takoj po startu na V rob in z lepim dviganjem naberem do 1300. Dogajanje je kar pomladansko. Potem pa naprej do Zmajarske, kjer popravim in se v dviganjih odpeljem naprej do Kuclja, kjer poberem do 1400. Od Skreta naprej je bilo še bolj razgibano in kar splakuje čez greben nad dolino (SZ ?). Zaradi lepe višine se domišljavo odpeljem naprej, pa me hitro splakne na višino roba in na Polici pri Modrasovcu sem že pod robom. Potem se na Polici začnem boriti za preživetje in namesto, da bi obrnil, rinem naprej do roba, saj pričakujem SV, ki mi bo spet pomagal gor. Pa me samo še odplakne dol v Lokavec na moj standardni pristanek.

Zoranov let

Tudi Saša je že pristala in jo Igor spodbuja, naj gre še enkrat gor.

Sašin prvi let

Kolar R. je tudi že na pristanku.

Kolarjev let

Sam izkoristim obilico časa, ki ga bom še imel in si podaljšam komande (kar smo zadnjič na Buzetu ugotovili, da je treba narediti…).

Potem s štopom v Ajdovščino, kjer najprej zmrzujem pred nabito polno slaščičarno in se potem podhlajen prestavim v Pivnico. Saša medtem odleti še drugič.

Sašin drugi let

Pristane Mega.

Megov let

Pa Erzo, ki se spet javi s Sabotinskega polja.

Erzov let

Erzov Komentar leta:Najlaže je letet na zihr: najprej sem še cincal, kdaj obrnem po Sabotinu, potem sploh nisem in curaža mi je bila nekje pri Dobrovem zagotovljena. Potem dost nizka pobiranja in zadovoljstvo je toliko večje.
/ali veste, da je Solkansko polje ob Soči višje kot uradni pristanek pod Lijakom?/ [11.2.2018 22:29]

In počasi so vsi na tleh.

Štusov let

Jeanov let

Med zadnjimi Igor.

Igorjev let

Še vizualizacija naših letov

Ko prideta Igor in Saša po mene, podaljšamo v AvioPub, kjer si priborimo prostor še za ostale, da se potem še kar nekaj časa naslajamo nad užitki današnjega letenja (in seveda nad hrano in pijačo).