180209 Buzet Zavoj P2207 13:24:54

Zjutraj Erzo začne priganjati (in na palec=ARSO predlaga Buzet). Z Igorjem potem zadevo preštudirava in sva si enotna, da je to edino realno upanje (na Lijaku bo po vseh napovedih dež dokaj hitro…).

Igor v LCja pri mojem Hoferju, ob 10.30 midva k Erzu na Železniški in okoli 11h vsi trije k Megu na Uncu. In gasa dol. Rabič med potjo odsvetuje (v Buzetu že vse ¾ pokrito), mi pa vztrajamo.

In na startu lepo piha in celo sonček sije (čeprav okoli vse pokrito). Takoj v luft: Erzo, Zoran, Mega in Igor.

Vztrajam pred startom in počasi nabiram skupaj z Megom in pririnem skoraj do 1000. Igor in Erzo nekje nizko pri grebenu. Mega se odpelje pod bazo ven nad dolino, jaz pa proti Raspadalici. Hitro zgubljam in z dvema popravkoma tik nad grebenom pririnem v popolni črnini do Raspadalice. Samo obrnem in v počasni curaži nazaj do pod Zavoj.

Tu se le spajsam nad greben, in še na Z konec grebena nad Perce, kjer jadrata Erzo (ki je bil še malo prej v višavah čez 1200) in Igor.

Mega toplanda in reši logistiko.

Megov let

Erzo v curaži pod grebenom malo naprej od železniške postaje Buzet in ven čez glavno cesto desno od Buzeta na pristanek.

Erzov let

Erzov Komentar leta:Kakšen timing! In ker sem zmeraj bolj pozabljiv, pozabljiv, pozabljiv, želim si pa zmeraj bolj leteti, leteti, leteti, pozabim bundo. Tako se na štartu zmislimo zimsko underwear kolekcijo, ki zgleda tako, da je ena vreča za padalo na hrbtu in ena na prsih pod zgornjim edinim reklcom (glej sliko). Sicer pa gremo na neko napoved sončne luknje v Istri. Potem je sončno v Kozini in pa zabasano proti Buzetu, po telefonu pa nas potolaži še Rabič, da zapira in ne bo nič. Vztrajamo v nameri, na startu zaprto, toda ko vzletimo se nebo razpre! Vse črno levo in desno, po sredini pa plavina, ki naredi dve bazi. Sčasoma se zapre nazaj in ob pristajanju začenja dež. In zdaj, ko se peljemo skoz Kubed ščije. [9.2.2018 14:23]

Igor je nižji in pristaja v blatu malo pred Buzetom.

Igorjev let

Sam pa tudi potegnem dokler gre. In gre do glavne ceste pri krožišču pod Hribom.

Zoranov let

V kapljanju pospravimo in že je Mega z Igorjem pri naju z Erzom.

Ko pridemo čez mejo, proti Kubedu že na polno vliva. V Aviopubu pa še zaključno druženje ob jedači in pijači…

Vizualizacija naših današnjih letov: