180326 Lijak P2215 17:06:16

Danes pa grem kamorkoli, samo da bom vsaj malo letel (po potovalni odsotnosti zadnje tri tedne boleham in zaradi poslabšanja sem na popolni abstinenci že 10 dni…).

Igor sporoči, da so danes neke kombinacije za Žusem; Erzo ne more. Delux pa bi šel in sta z Igorjem že v navezi z Mojco.

Ker še vedno nisem zdrav, si na tako nesiguren teren ne upam  (napoved ni idealna, kar močna burja na Primorskem, drugje V, SV, močna inverzija in tudi sicer slaba sondaža) in se oziram raje po (toplejši) Primorski (Lijak). Pojetov Jože vabi na Zavrh (bolj hladno, pa JV piha na Krimu…). Potem zvem, da gre Nevidni z Gregorjem na Buzet (kjer je bilo včeraj fantastično) in že kombiniram tudi to varianto. Igor si tudi hitro premisli, ko zve za Buzet. Pa se pojavi še Erzo, ki ga tudi Aleš s šoferjem Ata Piršem s terena zvabi za na Buzet.

In sem ob 11.30 na Postaji na Vrhniki. K Alešu in Atu, še Erzo in gasa dol. Igor pobere Borisa na Mitnici in za nami.

Vija vaja od zadaj čez Movraž na Zavoj … kjer na startu sedita Nevidni in Gregor in ujčkata padala, saj piha konkretno od zadaj. Malo čakamo, malo modrujemo, pa nas občasni še močnejši sunki kmalu spravijo k reviziji cilja: Lijak.

Pustimo Gregorja in Nevidnega, da še naprej ujčkata robo in nazaj v SLO … pod Lijak. In kar naprej gor. Počasi pokriva in je kar mrčasto, piha pa lepo gor. Ker že dolgo ni deževalo in je končno bolj pomladansko in je že vse suho, imam danes novega Mentorja 5. V zraku skoraj nobenega. Takoj postavimo (prideta tudi Igor in Boris s Hermanom, ki bo tudi letel) in v luft: Erzo, Aleš, Zoran, Igor in Boris.

Nekateri takoj naberemo (vse gre gor in je že močno pokrito) V od starta, nekateri pa kar na Danijela in na Z (in tam začnejo z borbo). Takoj sem na 1300. Do Danijela, ker pa začnem zgubljati, obrnem in nazaj in na V še malo naprej od Skreta (tu se začenja bolj konkretno čutiti burja). Nazaj in čez štart še enkrat do Danijela (naprej gre spet hitreje dol). Spet nazaj čez Lijak. Aleš pove, da sta z Erzom že na tleh…

Erzov let

Erzov Komentar leta:Scuril na preletu…. [26.3.2018 16:17]
Tom Pavlič : A si spet delal kalkulacije le od Čedada naprej? [26.3.2018 16:38]
Andrej Erznožnik : Ne dons pa ne [26.3.2018 18:38]

Piršev let

Igor se javlja s Krasa iz smeri Brestovice. Nekaj naprej od Zmajarske in bolj zunaj obrnem nazaj. Ampak nad 1200 je bilo treba že vse od starta ves čas bolj držati uzde in delati, saj se meša S, burja in termika in občasno kar zauga gor.

Zdaj se zunaj pred startom s 1100 odpeljem naprej vse do Škabrijela in kar po sredi doline nazaj na pristanek.

Zoranov let

Igor javi, da je obrnil pred Brestovico in pristal blizu Opatjega sela.

Igorjev let

Igorjev Komentar leta:Po “izletu” na Buzet, niti pomislil nisem, da bi bilo pametno pustiti ključe tako, da je avto uporaben. Potem borba za pobrat med stolpom in Titom z namenom vrniti se v pristanek. Ko pa poberem že na 1400 in me SZ lepo porine vzdolž Krasa, me pritegne za naprej. Potem se pa ustavi in začnem tuhtati a čez Brestovico ali vzdolž ali nazaj ali…… Marsikateri pristanek od zgoraj super, ampak nižje kot si, bolj so brajde. Zato na koncu odločotev za logistično in pristajalno najbolj optimalno varianto Ma super. Hvala Aleš in Erzo za pobiranje in Zoran in oče Pirš za “potrpežljivo” čakanje.
P.S. Hala Delux za pobiranje in “dostavo” , na štartu, pozabljenega traku. [26.3.2018 18:41]
Zoran Gaborovič : Junaško si se boril na koncu… [26.3.2018 17:41]
Janez Planinšek : Bravo !! [26.3.2018 18:27]

Aleš gre z Erzom po njega, midva z Atom Piršem počakava. Pristane še Boris.

Bolrisov let

Še vizualizacija naših letov

 

 

Potem pa nazaj proti LJU. Vesel kot radio.