180425 Lijak P2233 16:29:29

Danes napovedanega veliko JZ. Z Igorjem se malo ogledujeva tudi za v tujino, pa smo pozni in na koncu ostane Primorska ali Gozd. Želimo čim več razdalje, zato se odločimo za Lijak (na tihem se že vidimo v LJU…).

Od mojega Hoferja z Igorjem po Erza na Vrhniko in na Unc, kjer se preselimo k Megu. Še Jean in gasa dol.

S Hermanom gor. Na startu sicer kar gužva, vendar v glavnem tujci. V luft: Jean, Erzo, Igor, Zoran in Mega (ki je meni pomagal razpletati vedno zapletene štrikce).

Pred V robom naberemo skoraj skupaj in do Zmajarske. Tu z Igorjem ponavljava vajo, medtem ko ostali trije uidejo naprej. Končno tudi midva za ostalimi (tu smo že praktično sami). Vozim bolj zunaj, saj kar dobro drži. Pred Modrasovcem še naberem do 1400 in čez. Pa tudi na prehodu drži in dviguje, tako da se ves čas pred Kovkom zapeljem kar direkt čez na Nanos. Precej pred grebenom priklopim pred Tablo in gre samo gor. Mega in Jean nabirata zadaj nad Plazom v višave, Igor je nekje za mano, Erzo se pelje tik nad mano počez čez dolino.

Praktično nad AC vozim proti Razdrtemu in vse drži in dviguje. Na 1500 sem zunaj tik pred Hieronimom (ostalih ne vidim) in ker se mi zdi da je z večjo višino vedno več J, JZ vetra (ki po napovedi tudi vedno bolj jača) se nočem splakniti v nepovrat čez šobo Razdrto, nabirati više pa si itak ne upam (če bi vsaj koga od naših videl…). In v trenutku stisnem rep med noge in obrnem in se odpeljem nazaj.

Nazaj gre precej hitreje in visoko pred robom sem kmalu pri Tabli. Po postaji slišim Mega in Igorja, ko se odločata za naprej čez Nanos proti Postojni. Jaz pa se zapeljem zunaj kar direkt na Kovk  in še vedno lepo drži. Na 1300 sem daleč zunaj pred Podrto. Do Hublja in poskušam kar čez proti Čavnu, pa se mi na polovici doline začne udirati. Nazaj na greben, malo naprej proti Predmeji in potem nazaj na Hubelj. Še enkrat daleč zunaj poskušam proti Čavnu (imam idejo, da bi poskušal nazaj na Lijak kar zunaj), pa se spet udre.

In potem kar počez čez Ajdovščino proti Podnanosu. Nad Vipavo postane spet živahno, zato obrnem. Do Ajdovščine nad AC in potem  nazaj, saj me Samo po postaji obvešča, da moram pristati pri Anji, kjer je Erzova roba na pristanku (?!).

 

Kar malo še traja, da sem končno na tleh.

Zoranov let

Zoranovi komentarji leta:
Igor : Navijam, za dnevno zmago. [25.4.2018 17:30]
Mojca Pišek : Jaz pa ne, ker mi niste nič povedali. Eh, hecam se 😉 Lepo te je videti na vrhu. [25.4.2018 18:16]
Zoran Gaborovič : Mojca, že od samega začetka si bila z nami – koda 3 !! [25.4.2018 19:32]
Janez Kocjan – JanKo. : bravo “stari”, za dnevno zmago, seveda! ;)) ;)) ;)) [25.4.2018 21:37]

Erzo je že v večfaznih štopih proti Lijaku. Igor pristane pod Strmco,

Igorjev let

Igorjev Komentar leta:En malo pa je pihalo. Zato izbira varnega in dovolj velikega pristanka na privetrni strani. Toliko časa kot sem danes na zmajarski zapravil, pa že dolgo ne. [25.4.2018 16:09]
Stane Bajt : Vseeno si nas dohitel. [25.4.2018 18:48]

 

Mega in Jean pa na Planinskem polju.

Megov let

Megov Komentar leta:Nekoliko preveč vetra, predvsem v zaključnem delu. Pristajanje v rikverc v kurji gnoj. Je bil pa vsaj suh tako, da hujših posledic ni bilo.  In, če kdaj je danes veljalo, da ni vedno slabo, ko si v dreku. Sem si oddahnil, ko sem zaružil v kurji gnoj. [25.4.2018 20:50]
Igor : Hvala za vodenje od Nanosa naprej in “preizkušanje ” terena in razmer. Za logistiko pa itak. [25.4.2018 20:34]
Domen Kastner : Takšni kupčki pozimi pridejo zelo prav, da si hitreje pogrejemo zmrznjene prste ☺ [25.4.2018 20:58]

 

Jeanov let

Še vizualizacija naših letov

 

 

Erzo je kmalu pri meni na pristanku in potem do Unca, kjer v Portusu čakata Mega in Igor na zaključni pijači.