180426 Orle 4 P2234 15:24:06

Danes ni tako slabo, kot je napovedano. In ker je to zadnji dan pred prazniki, ga je treba izkoristiti. Jean da že zgodaj pobudo (v Vipavsko, pa do LJU…), ki se izkaže vseeno preveč optimistična (v osrednji SLO že vse pokrito in napoved dežja in mešanega vetra vseeno ne daje takega optimizma). Še najbolje kaže glede jasnine in zdržnosti vremena Buzet, pa napovedana nizka termika obsoja le na greben… Potem je tu še Brestovica… V Vipavsko pa ne bi šel še za en dan… Domišljavost pa taka…

In tako se odpeljem iz LJU na drajsanje Strmce (dovolj blizu, Jeanu pred hišo…). Med potjo se izkaže, da Emil že jadra na Slivnici. Pojetov, ki je tudi lobiral za tja, je še za mano v LJU… In Slivnica bolj ali manj v temi, ko odvijam na Uncu… Zato kljub močni dilemi v Lohačo in z Jeanom na start.

Piha idealno (le malo motijo temne baze nad Špilnikom) in takoj začneva postavljati… In nehava, ko prbije veter. Počakava, da kmalu pride Jože, ki bo pokazal… Pa se tudi on že ves pripravljen ustavi in sprašuje po zadnjih meritvah. Ker so sunki tudi do 12 še malo prijazno kramljamo, preden pospravimo.

Jože na Slevico, jaz pa na krtine proti domu.

Orle sem si zadnjič že ogledoval in ker mi nobena od lokacij (Orle 2 in Orle 3, prvotne Orle že imam) ni bila preveč spodbudna, sem našel Orle 4, kjer pa je zadnjič pihalo krepko od zadaj. Danes pa ne piha krepko, piha pa vseeno od zadaj (SV po hribu dol).

Postavim in čakam in dočakam le posončeno nulo. Pa moram pošteno zalaufati, da speljem. Ko spodaj pristajam ob cesti, kar čutim hrbtni veter in moram spet pošteno zalaufat, da ne zaružim.

Zoranov let

Novnovnov in sem sploh potolažen (veliki plani za danes pa pozabljeni…).