180525 Straža-Krka P2257 13:24:02

Proti Smuku res grdo, zato nadaljujeva ob Straškem hribu proti Straži z očmi na goricah levo. Erzo hitro zasledi projekt (=čistina/travnik med vinogradi) tik nad Novolesom in gor.

Pomagam postaviti Erzu, ki takoj odleti in celo začne vrteti in rahlo nabirati. Čez drote in kandelabre z bogato višino na travnik levo od skladišč.

Erzov let

Ko sem doli, hitro naloživa in še enkrat gor.

Sedaj postavim jaz in se zapeljem direkt na pristanek (bogato nad droti in kandelabri)

Zoranov let

Novnov(nov ) !!!

Pospravim in še enkrat gor v gorice, malo bolj v desno, kjer Erzo zasledi naslednji projekt. Zaradi del na cesti ne moreva do potencialnega starta, zato Erzo odpešači z robo nekaj teras navzgor.

Postavi, potegne in …

…sunek V vetra (meni spodaj celo piha dol – rotorji?) mu natakne padalo na turške kole.

Kar nekaj časa traja, da reši padalo s kolov.

Sedaj je pa proti J že lepše in gasa na Smuk.

Na startu malo vetra in obeta se curaža. Pa Erzo brez kančka dvoma postavi in v zrak. Jaz pa nimam nobene volje in čakam. V začetku kar precej izgubi, potem najde in začne navijati desno od starta v višave proti bazi. Na startu nobenega vetra več, jaz pa tudi sicer nimam nobene motivacije. Sploh, ker se vedno bolj temni in baze rastejo… Ko začne kapljati, se samo zapeljem počasi dol.

Erzo po luftu beži proti Črnomlju. Poberem ga še nekaj naprej ob izviru Dobličice.

Erzov let

Erzov Komentar leta: Potem ko na prejšnjem projektu, ker pihne dol, brez da bi vzletel, prevrnem padalo na sosednjo vinogradniško parcelo tako, da padalo dobesedno nasadim na kol od 2.5m… ga je kar prpblem dol dobit, sem pa en kol odlomu s katerim si lahko pri snemanju pomagam… in pokaže sonce proti Smuku na kateremu ne piha nič. Zacurim, da nazadnje mal ven pod ptiče. Kmalu vse nakuhano na grebenu smuškem, le še do baze, pa beži ven! [26.5.2018 00:07]

 

Nazaj proti Semiču temna zavesa plohe. Še malo neuspešnega iskanja projektov. Potem po dolini pošteno pihne in to izkoristiva za kontrolo in razpletanje preluknjanega padala (še dobro, da imava vsak po več padal s seboj…).  In potem nazaj proti Krki skozi zaveso dežja.

Pri Žužemberku so ceste spet suhe in Erzo hitro najde naslednji projekt (meni je to vse preveč položno…).

Erzov Žužemberk

Naprej proti LJU z vmesnimi postanki na še kakšnem potencialu…