180525 Straški hrib-malo nižje P2256 12:17:56

Še vedno V, SV in nestabilno vreme, kar pomeni dež in sonček in plohe in nevihte kadarkoli in kjerkoli. Erzo se je že včeraj odločal za Smuk in danes vztraja na odločitvi (če pa ne bo, pa projekti). Malo cincam, saj si ob tej napovedi od Smuka ne obetam kaj dosti – bodo pa projekti.

Drugih kandidatov ni, tako se dobiva sama pri Rutarju. Prestopim Erzu in dol.

Ko sva ob Krki se že vse nekaj zapira in temni in v Soteski je jasno, da proti Smuku ni jasno… In prešaltava na projekte.

Najprej gor med vikendi in strmimi vinogradi na Pojetov start Soteska. Cesta odsekana v zelo strm in kratek travniček (lepo pokošen), pod njim pa turški koli vinogradov (kot tudi levo in desno). Piha večinoma z desne strani.

Erzo se takoj naštima in postavlja kar na makadamu ceste, sam se odločim, da mi tu v takih pogojih ni treba. Pomagam mu postaviti in prevzamem vlogo sekundanta.

Ko trakce le pahne gor, Erzo potegne,  pa se mu štrikci zataknejo za kol ob robu ceste. Še nekajkrat ponoviva postavljanje in start in zatikanje – vmes Erzo izpuli oba moteča kola (od strmine ga že pošteno bolijo noge).

In končno se vse poklopi in Erzo spelje in ga kar v dviganju nese ven. Obrne se v veter (proti Soteski) in skoraj stoji na mestu).

Erzova Soteska

Ko pripeljem dol k razvalinam, Erzo že skoraj pospravi.

Zdaj naprej na spodnji start Straškega hriba, spet po izohipsnih cestah med strmimi vinogradi in vikendi.

Start je spet strm travnik med vinogradi. Malo manj strm, kot prej in zdaj nepokošen. Pravi Erzo, da sem zdaj jaz na vrsti in mi hitro postavi Rooka. Potegnem in odletim v pihanju gor, ko pa pridem le malo naprej mi močan V z leve pošteno klofne padalo in precej potonem. Speljem in zunaj spet vse bolj normalno. Pristanem v močnem V na uradnem.

Zoranov let

Erzu tega štarta danes ni treba ponavljati…