180530 Brestovica P2260 16:57:11

Zjutraj je kar jasno, da gremo na Primorsko, kjer je najmanjša verjetnost ploh in neviht (S,V na Primorskem tudi obrne na J, JZ). Lijak ali Brestovica.

Igor me pobere pri mojem Hoferju. Na Brezovci prevzamemo v župnišču (Jožetovem – on ima opravke pod Štruco…) testno padalo za Nevidnega, na Železniški se naloži Uki in dol. Zavijemo proti Brestovici in se na pumpi spodaj dobimo z Nevidnim.

Zapelje nas na start in takoj začnemo postavljati. Piha idealno močno, mogoče preveč Z (vmesni sunki J lepo gor).

Prvi je v zraku Igor, ki nikakor ne more dobro pobrati. Šele na Z robu nabere do cca 500 in ponavlja vajo. Potem pa še ostali trije v luft: Nevidni, jaz in Uroš. Nevidni hitro začne pobirati nekaj desno pri vasi. Najprej mu sledim, pa padem ven. Uki nabira kar pred startom in je kmalu nad startom v višavah z Nevidnim. Sam pa pririnem na Z vogal in začnem delati družbo Igorju.

Poskušava levo, desno, spredaj, zadaj, pa nekako čez 500 ne nabereva. Uki in Nevidni objavita, da gresta s 1400 nazaj. Midva pa še kar gore – dole. Po uri in pol se odločim, da grem nazaj na start, pa bo kar bo.

In res okoli starta začnem počasi nabirati in pridem do 1000. Tudi Igor se reši iz podna in že vrtiva skupaj. Vmes grem dvakrat že nazaj v smeri Kostanjevice, pa gre samo dol in se vrnem na rob. Ko se Igor zapelje nazaj, spodbudi še mene in grem s dobrih 1000 za njim. Uki in Nevidni pa se že odločata ali proti Čedadu, ali v Goriška…

Pred Kostanjevico (na Krasu) Igor lepo popravi, jaz pa malo manj in se vržem čez rob. Na S strani pri TITU pa baza, kjer nabereva: Igor s 1700 naprej proti Sabotinu, jaz s 1500 proti Lijaku. Do Lijaka nič dviganja, potem pa naberem do 1500 in na Škabrijel. Uki se že vrača in se usklajuje z Igorjem nekje pri Desklah, Nevidni baje curi…

Čeprav na Škabrijelu lepo naberem do 1400, se raje odločim za nazaj in standardno ruto: Lijak -> Zmajarska -> Čaven in nizek priklopim Kovk. Spet lepo dvignem in kar počez na Plaz. Tu me že daleč zunaj spet (pre)lepo dviguje, tako da se zapeljem daleč ven nad Vipavo. Pa gledam temne oblake proti Anteni in za Nanosom in tudi tu zunaj me še kar dviguje. Zato se raje obrnem nazaj in rabim kar nekaj časa do Anje, da v močnem J, JZ pristanem.

Zoranov let

Komentarji Zoranovega leta:
Sašo Golob : To pa je prelet iz Brestovice. Bravo, Zoran. [30.5.2018 19:18]
Srečko Završek : Vidim da boste tako dolgo hodili da mi boste uzeli rekord. Cestitke za vrhunski let. [30.5.2018 19:54]
Igor : Prve ne pozabiš nikoli! [30.5.2018 22:32]

 

Ko pospravljam od Nanosa do Podkraja že močno grmi (ampak to je bilo tudi vse – nekateri pa so v tem času še leteli do Antene in nazaj – čeprav jim je bilo čudno…).

Uroš pristane pri Mostu na Soči,

Urošev let

Komentar Uroševega leta

Igor : Edini, ki je šel “po nakupih” v Čedad. Super in respect za “nizkost” po Soški dolini. [30.5.2018 23:22]

 

Igor pa še kar leti, ko sem jaz že pri Anji. Končno se Igor javi s pristanka pri Kobaridu.

 

Igorjev Komentar leta:Ko sem, po uri in pol matranja, hotel odnehati, me je nagradila oz. je Zoran pokazal kje gre gor. In potem fajn do Mrzlega vrha. Že tam mi niso dišali oblaki in sem se neodločno in brez pravega vrtenja peljal kar nizko naprej, čeprav sem dobro vedel, da je prenizko. Ampak vse je za nekaj dobro. Sledi pravočasna super logistika, za katero se zahvaljujem Ani, Kantetu in Peterki (za pripravljenost, ki pa jo ni bilo treba izkoristiti), in sem pri avtu pod Brestovico ob 20:30. Šlo bi tudi bistveno dlje, ampak sem ocenil, da “mi ni treba”. Ko me pa Ana pelje proti Tolminu, jih je nad Mrzlim vrhom cel roj (verjetno kakšni tečajniki oz šola). Fajn dan [30.5.2018 22:29]

Še vizualizacija letov:

 

Uki z vlakom do Gorice, jaz pa pokličem Prevoze in čez 5 min me pobere voznik, ki mene in še sopotnico iz Vipave – Bolivijko, dostavi v LJU.

Igor reši avto s pomočjo Pavleta in z Ukijem domov…