180531 Sveta planina P2261 14:48:01

Erzo in Uki se organizirata za Ravno goro. Sam se usklajujem z Megom in Igorjem, pa Mega nepričakovano skensla in z Igorjem se sama odpeljeva na Štajersko (tam je napovedanih najmanj ploh in neviht). Ideja je bila sicer Mrzlica, pa se Igor uskladi s Planinškom za Sv.planino (boljše izhodišče – danes se bo letelo dlje – do Donačke in naprej).

Tako se dobimo ob propadajočih termah v Medijskih in v Zagorje na pristanek pod letališčem pri fuzbal placu. Z Igorjem se naloživa k Janezu in vija-vaja gor na vršne travnike. Še pešaka na start kjer piha idealno 3-4/5-6.

Takoj postavimo (na J čez dolino Save že rastejo karfijole, nad nami pa komaj kaj belega v modrini). V luft Janez, pa jaz in Igor.

Janez poskuša malo na levi, pa gre potem na desno, kamor mu jaz takoj sledim. Razen malo guncanja ne dobim nič in se že peljem (curim) na sprednji greben. Janez poskuša še enkrat proti koči, potem ga zgubim, saj samo še curim in se rešujem. Igor pa podobno malo za mano.

Na zadnjem gričku pred fuzbal placom se že pripravljam na pristanek. Pa le malo zapiska in zavrtim in začem drajsati in vrteti – Igor pa zraven mene. Po m dobivava višino in jo spet zgubljava. Potem dviganje zgubim, Igor pa vrti vedno bolje in hitreje v višave. Še enkrat začnem s podna in počasi le pridem do lepšega dviganja. Končno baza nad mano lepo potegne in naberem do 1500.

Igor se je medtem že odpeljal naprej na Mrzlico. Janez javi, da je toplandal, ker ni dobil nič obetavnega in bo peljal avto dol.

Janezov let

Janezov Komentar leta: Nekaj mi ni odgovarjalo in sem se odločil nazaj pristat. [31.5.2018 17:57]
Aleš Pirš : A danes si pa sofer na domacem terenu? [31.5.2018 15:36]
Janez Planinšek : Ja Aleš, gosti so na prvem mestu. [31.5.2018 17:58]
Zoran Gaborovič : Hvala za skrb za goste ) [31.5.2018 20:52]

 

Zagledam Igorja, kako se matra pod vrhom Mrzlice. Zapeljem naprej in dobim nepičakovano dviganje, tako da se z lepo višino 1500 zapeljem čez Igorja, ki je spodaj ves nizek in se mi zdi, da se že umika v dolino nazaj proti Trbovljam. Do Gozdnika me splakne na 900 in v JZ pobočju (kjer pričakujem lepo dviganje, saj je vendar JZ) je kar neko razmetavanje. Komaj se spajsam do grebena in pod vrh. Zagledam Igorja, ki se je spajsal čez Mrzlico na to stran in samo v glajdu tone v dolino za Gozdnikom. Malo kasneje javi, da je na tleh.

Igorjev let

Igorjev Komentar leta: Danes pa kratek in jedrnat zapis: CURAŽA, po uspešnem reševanju skoraj iz podna.  Sicer pa je vsaj novnov.Janez hvala za logistiko. [31.5.2018 17:59]

Porinem malo naprej proti grebenu spredaj na J strani, pa se začne rodeo (kasneje ugotavljamo, da sta Mrzlica in Malič že ves čas javljala J in da sem se verjetno guncal v rotorjih za tem grebenom). Spomnim se svaril, kako v močnem JZ na Maliču ni užitno (JZ naj bi po napovedi ves čas jačal), saj samo splakuje vzdolž grebena in glede na trenutno dogajanje naredim spet eno kardinalno napako: čeprav sem se že prebil nad to J pregrado in tudi sam vrh Gozdnika (imam 1400 in +1), se obrnem in v dviganju zapeljem z vetrom za Gozdnik proti Libojam. In potem gre samo še dol in dol. Malo še povrtavam na gričkih med Libojami in Celjem in potem ven nad Savinjsko do AC-Lopata in nazaj na travnik ob letališču…

Zoranov let

Zoranovi komentarji leta

Janez Planinšek : Bravo Zoran, škoda da se nisi pregrizel do Maliča, ko enkrat prideš ven iz zasavja je lažje naprej proti Donački. [31.5.2018 18:03]
Aleš Pirš : Res skoda. [31.5.2018 18:51]
Vizualizacija naših letov:

Začnem pospravljati in razmišljati nadaljnjih korakih, ko prileti Janezov SMS, da že prihaja po Igorja in mene 🙂 . Malo se talim na soncu in tudi v senčki, ko pa prideta, se zapeljemo po AC do Trojan in v Zagorje.

Malo še razmišljamo o večerni Mrzlici, pa nas odreši naraščajoča celica nad Savinjsko, ki se že vali na to stran. Hitro se poslovimo (da si slučajno kdo ne premisli) in z Igorjem čez Trojane / krofe proti LJU…