180718 Slivnica P2295 14:13:04

Še predno zjutraj pogledam vreme, že pride Erzov zborni SMS: Slivnica Vrhnika 10.30 Cerknica 11.00. In sploh ne vem kaj piha (in kaj bo), ko se že peljem na Vrhniko, da ne zamudim.

Erzo in Poje se naložita v LCja in na pumpo, kjer prisedejo še Jean, Emil in Sašo.

Na startu občasno pihne gor, večinoma slabo ali z desne, saj je danes napovedan SZ in tako generalno tudi piha. Emil gre takoj v luft (popoldanska smena) in scuri po kratki borbi blizu pumpe.

Emilov let

Ostali zapustimo raztegnjena padala in se gremo senčit pod lipco, saj itak ni nobenih baz. Prideta še Ata Štus in Grimšič. Počasi je Razdrihu zadosti in se ponovno vpne in odleti… in začne vrteti in nabirati. Takoj smo vsi pri padalih in se štimamo (le Jeanu se zdi, da je še prehitro za v luft). Odleti Erzo, Poje, Jean, jaz in Simon in Dušan.

Najprej poskušam na desno proti slemenu, pa ni uspeha. Spet nazaj pred start in bolj ven, kjer dobi raketo Sašo. Jaz tam kar malo iščem, predno se tudi sam odpeljem v višave. Jean pa se bori ves nizek spodaj. Prav tako Simon.

Na 1900 mi zmanjka in iščem preveč proti SZ nad vrhom, tako da scurim na 1300 in ponavljam vajo, medtem pa Poje in Erzo v višavah že odpeljeta z vetrom. V drugo pobiram bolj nad Martinjakom do 1700 in še enkrat nad Grahovim do 1800, potem pa čez Križno goro (tu še enkrat popravim na 1800) poln upanja na Racno. Tu piha lep Z in JZ, vendar drajsam le sem in tja nekaj nad vrhom, čez 1400 pa ne pridem (preveč zanosa nazaj nad hoste). Proti Babnemu polju pa si s 1400 ne upam. In ker vidim Razdriha, da pospravlja pri Iga vasi,

Razdrihov let

se zapeljem proti Gradu Snežnik in nazaj pristati k Sašu.

Zoranov let

Dušan pristaja nekje Žimaricah.

Dušanov let

Jean že v drugo pri Grahovem. Erzo in Jože pa v višavah nekje proti Kolpi.

Sašo mi nekaj časa dela družbo med pospravljanjem, potem dobi štop in se odpelje. Jaz pa kar nekaj časa neuspešno štopam (vsi dajo sam gasa, ker očitno mislijo, da sem begunec). Potem pa ustavi civilni terenc in ko se odpre okno, je v njem uniformirani policaj (od daleč je očitno mislil, da sem begunec 🙂 ). Pa sva hitro zmenjena in me prijazno zapelje do pumpe v Cerknico.

Ob radlerju počakam, da Simon pripelje še Dušana, Saša in Jeana (ki jih je postopoma pobral). In gor po LCja in Jeanovega murnčka.

Erzo se javi s kopanja v Kolpi.

Erzov let

Jože pa z Bosiljevega…

Pojetov let

Jožetov Komentar leta: Kaj je treba v Makedonijo? Saj se doma bolje leti kot tam dol. Takih višin letos v Makedoniji še ni bilo.
Pa, da ne bo spet kdo rekel, kako nizko se plazim čez gmajne. Da ne pazim na rezervo višine. Evo, ti polno rezerve z višino.
Danes spet letenje, kot v starih časih, ko še ni bilo letal. Saj bi se naprej letel, a sem solidaren z drugimi piloti, ki so že na tleh. [18.7.2018 17:52]
Zoran Gaborovič : 2x lajkiča: za let in za tekst  [18.7.2018 17:35]
Ambrož Mikelj : Za tale let boš pa dobu 10 oče našev in 10 zdravih marij. Hitr k spovedi! [18.7.2018 17:41]
Še vizualizacija letov