180719 Slivnica P2296 14:32:01

Že zvečer Jean lobira za kakšno večjo akcijo danes (Sorica, Julijci,…) saj je napovedan najboljši letošnji dan z termiko preko 3000. Je pa tudi napovedan S, SZ (sploh višje) in to ne garantira takih velikih ciljev. In ko se zjutraj usklajujemo, smo na koncu spet pri Slivnici (mene pravzaprav niti preveč ne moti, saj sem se v zadnjih dneh/tednih, ko sem aboniran na to Slivnico in je vsakokrat malo drugačna, kar nekaj naučil o ravninskem letenju).

10.45 Železniška in s Pojetom k Erzu. Na Pumpi se pridružijo še Mega, Jean in Sašo.

Na startu nas že ves pregret dobro uro čaka Emil, ki ima danes Hike & Fly. Za fly se še ne ve, saj večinoma piha dol. In začnemo postopati po startu in modrovati. Mega se kar distancira na V rob in tam gradi svoj zic.

Ker je Emil počasi že v časovni stiski (popoldanska smena), potegne (naprej !!!), ko naj bi bila vsaj približna nula. Po norem diru se le odlepi in zunaj proti Grahovemu zavrti in nabere v modro nebo brez ene same baze v bližnji okolici. Spet konstatno piha dol in čakamo in ga vizualno spremljamo na Javornike in potem po lepem letenju in zbijanju do pristanka pred Pumpo.

Vmes se Mega sestavi do konca, pa tudi jaz postavim (da bom pripravljen). Potegne Mega na V in položi Kinga v šavje. V rahlem J potegnem še jaz in ga položim v šavje. Erzo pomaga rešiti Kinga in ponovno postaviti (na normalnem startu) Megu, Jean meni.

Sedaj že malo piha gor in potegne Mega in odleti. Takoj za njim še jaz in odletim. Levo bolj zunaj hitro najdem lepo in močno dviganje, da še Mega pride pod mene in me v nekaj zavojih nadleti. In potem vrtiva in vrtiva (enkrat vmes mi močno sesuje padalo, pa ga na srečo hitro ujamem…) do 2200, ko se odpeljem za Megom proti Bloški Polici. Ostala padala so še vedno na startu in njihovi lastniki pravijo, da piha spet samo dol… Mega zgubim in se pustim odnašati proti Ložu, v počasnem curjenju. Sem že pod 1100, ko le dobim neko nulo in jo v odnašanju vrtim do Knežje Njive, kjer pa končno zagrabi (Erzovo žitno polje spodaj dela na polno). Kmalu sem nad vrhom Racne, ko zagledam, Mega, ki se mi pridruži v stebru in spet navrtiva do 2200.

Za njim v smeri Prezida. Do meje gre samo dol, tu pa Mega dobi dviganje, ki ga odnese gor (na skoraj 3000), da mi takoj izgine. Jaz pa iščem naokoli in dobim le nekaj rukerjev za nekaj minut okoli 1700 in generalno začnem curiti. Poskusim še bolj zunaj nad Babnim poljem, pa samo še scurim na pokošen travnik ob glavni cesti.

Zoranov let

Jože Poje : Si pa pometel s konkurenco! Smo pocepali na tla kot muhe. [19.7.2018 15:10]

 

Erzo javi, da je blizu Starega Trga.

Erzov let

Poje ga je seveda preletel in pristal na mojem včerajšnjem placu pri Iga vasi.

Pojetov let

Jože Poje : Kakšna želja se dvigniti na 3000m pa še 2000m nisem videl. Škoda, da se ni dalo izkoristit open air space TMA Slivnica. Odprt samo še jutri.
A eni znajo visoko. Počakajmo. [19.7.2018 17:11]

 

Jean je na tleh nekaj pred Ložem. Sašo pa pri Grahovem že čaka na štop.

Razdrihov let

Kmalu dobim prevoz mimo Pojeta (ki ob razsuti opremi piše komentarje, namesto, da bi že zložil…) do Starega trga, kjer čaka Erzo. Megu po FlySafe slediva, dokler končno ne scuri pri Kočevju :-).

Megov let

Megov komentar: Včeraj se je na slivnici med drugim tudi dobro letelo, le višine so bilo nekoliko izven internih dovoljenj. Se mi je zdelo, da bo danes tudi super dan in sem v bistvu računal, da se bo dalo do morja. Našega ali hrvaškega. Pridemo gor in piha dol. Itak, kaj pa naj, če je S napovedan. Me prec nekam prime in ko to opravim raztegnem na vzhodnem robu in motovilim in čakam, da bo mogoče dahnilo gor. Res dahne, potegnem in mi ga, ker ne znam zloži v tisto nemogoče koromačevje. Mi ga prijatli konkurenti pomagajo odvozlat ven (hvala največja) in se prestavim na klasično mesto, ker kao je JZ začel. Res je par sekund vleklo gor in sem odletel. Takoj za mano še Zoran, ostali občemijo, ker zopet pihne dol. Tako so mi vsaj nekoliko zavistne Erzotove besede dale vedeti. Mu je zmanjkalo časa, ker je men pomagal. Kaj češ Erzo, dobrota je sirota. Je pa dober občutek, pr men zihr, sej sem odletu. Nekaj motovilim pred štartom ampak kaj resnega za zvrtet ne najdem, mi ga pa najde Zoran. Zavrtiva in gre precej živahno lepo obema gor dokler ga Zoranu konkretno ne usuje in zgubi nekaj višine. Zvrtim do toliko, da lahko še pobegnem ven brez kršitve in gasa dalje. Nad Loško dolino se z Zoranom zopet srečava in mi drugič pokaže dviganje. Ga zvrtiva in greva proti hrvaški. Pri Prezidu najdem dvig in hočem pri 2200 ven, pa samo gor leti. Vario zacvili in sem v rdečem, pol se pa tut nisem več trudil, da bi zbil. Sem sam peljal in scuril, ker sem se odločil za napačno smer. Bi šlo še ohoho daleč, če ne bi zamočil. Ampak itak, da je v redu vsakič, ko lahko peš odideš s pristanka. Proti domu je šlo razmeroma hitro in gladko. hvala za dostavo avta na Unec.

 

Kmalu pripelje Sašo, ki je pobral Jožeta in hitro smo na Pumpi. Prestavimo še Megov avto do Unca in na Vrhniko (čeprav zdaj zgleda vse idealno za super letenje ??)

Še vizualizacija