180729 Grmada P2306 13:20:30

Ko zjutraj pokličem naokoli, je Mega že odločen za H&F Grmado, Jean z njim. Gorenjska nikogar ne zanima, saj Aladin že kmalu kaže celice po Karavankah (sicer V, JV šibek čez SLO, inverzija med 700 in 1000). Še Tom Pavlič bi šel na Grmado.

In ga počakam pri balah ob 11h. Ko prideva z LCjem gor, je Mega že odletel in scuril.

Megov prvi let

Jean reinfuzo ždi v senci in obupuje nad stanjem Grmade. Bo treba na Slivnico? Mega čaka spodaj, kaj bomo naredili.

Da se vsi ne peljemo dol z LCjem, Tom postavi in odleti. Najprej ga kar drži, potem zacuri, pa se reši že ves nizek blizu pokopališča. In potem nabira in nabira na levem robu. Ko je na 1300 in tudi Mega s podna javi, da pride še enkrat gor (namesto na Slivnico), postavim jaz in raztegne Jean in v luft. Potegnem ravno ko pride Mega.

In potem drajsamo levo in desno okoli starta skoraj uro. Meni uspe 2x nekaj nabrati: prvič do 1100, drugič do 1200. Mega se vmes odpelje ven nad polje najti kakšen dober steber in pripelje nazaj nizek za scurit.

Megov drugi let

Na grebenu dela vedno slabše in ko enkrat pridem pod greben, tudi sam hitro scurim.

Zoranov let

Malo za mano pa tudi Jean.

Pavlič se javi iz Vipavske ves »žalosten«, ker je scuril v Ajdovščino…

Pavličeva “curaža”

Pavličev Komentar leta:Lep vikend: vsak dan nekaj novega. Očitno res boljše letim s tem Flymasterjem, čeprav mi je danes nekam zaštekal in mi pol treka manjka (to je s Competinota).
Zgodaj na štartu in, če ne bi prva VIP sonda že scurila, bi zgledal prav lep dan. Ker nisem tu prav pogosto se odločim scuriti še jaz. Pa se le nizko rešim in počasi naberem. Pol pod kumulostrado do razvoja nad Vipavo. Tu pa zmanjka idej, oblakov in tudi vse okoli karfiole ali dež. Najbolj pametno, kar sem se spomnil narediti, je scuriti. Več bi lahko potegnil od dneva… [29.7.2018 17:48]

Ko pospravimo, se pripelje na pristanek še Razdrihov Sašo.

Razdrihov let

Samo reinfuzo naloži svojo robo v avto in gor reševati avtomobile

Še vizualizacija.