180731 Ambrož Zg.poseka P2308 14:10:49

Vročinski val in kao najlepši letalni dan (dober gradient z nizko inverzijo, više malo severa, brez ploh in neviht… eni spet gredo na Sorico). In ker bi naj bila danes super termika do 3000 na Gorenjskem, navijam za Krvavec. Mega ima žal druge opravke in ne more, prav tako Delux (sam ne take kot Mega…), tako da ostaneva z Jeanom sama.

Ob 11.30 se dobiva pod Ambrotom, kjer stoji še Pirš, ki čaka Planinška (če bi se zmenili, ne bi bili bolj točni…). Se zbašemo k Janezu in gor na Ambroža, saj se nam zdi, da ob taki napovedi ni treba prav na vrh. Oblake nosi iz SZ precej hitro in tisti šibki S je v resnici zgoraj kar močan. Počasi postavimo, saj pihne po poseki le občasno. V luft takoj drug za drugim: Janez, jaz, Jean in Aleš.

Najprej malo iščemo sem in tja, potem se naredi večja baza nad Ambrožem in Jean je že v višavah. Naberem na 1800 in se odpeljem nad Kokro, do koder pa že precej zgubim. Precej časa porabim, ko popravljam nekje na sredi doline in potem na Potoško, kjer sprva počasi, potem pa močno do skoraj 2000. Tu me dohiti še Aleš, medtem ko je Janez že pri Storžiču, Jean pa na Potoški. Trenutno je med Krvavcem in Tolstim vse precej pokrito in nad 1800 meni tudi nekaj rodea (termika + S). Brez problema do Kriške na lepi višini. Nad kočo nabira Aleš (jaz malo prej na grebenu naberem do skoraj 2000)  in se odpelje naprej proti Tržiču bolj ven, jaz pa kakšnih 100m niže za njim.

Ko pridem na konec grebena pa se mi vdre. Se mi zdi, da s to višino lahko grem naprej na Dobrčo, pa gre dol tudi z -4 z močnim zanosom ven nad ravnino (tale sever se kar zliva ven od Tržiča…). Občasno pa, kot da s padalom padem v prazno luknjo (popolna tišina in padalo samo rahlo trepeta ??). Vidim pa , da je Aleš nazaj nad Kriško in z njim je tudi Janez, oba obrnjena v S iščoča dviganja (ki so tudi najdena…).

Obrnem nazaj, pa kot da bi se zaletel v zid. Samo še dol. Komaj pririnem do Gozda na višini starta in v precejšnjem rodeu na pristanek…

Zoranov let

Jean jamra da je proti Dobrči nemogoče, saj mu kaže 28km S (in se pelje naprej, kakor tudi Janez in Aleš…).

Pospravim in pešaka do glavne ceste. Janez sporoči, da je pristal na Bledu.

Planinškov let

Prvi avto, ki mi ustavi (20 jih gre mimo) me ne more odpeljati do Kranja, ker gredo v Cerklje !!?? 🙂 🙂 – če že v letenju nimam sreče, jo imam pa toliko več pri štopu.

Dostavi me na pristanek, kjer me trije mladi, novopečeno licencirani piloti zapeljejo gor  Planinškov avto – gredo po svoje (tisti, ki so ob Jeanovem prihodu šli na Krvavec).

Potem pa se utaborimo pod Jenkovo (nadobudna trojka se spremeni v nadobudno četvorko s padalko Mio). Kmalu se pridruži še Simeon (tandem s sinom), ki tudi ni preveč zadovoljen z današnjimi razmerami. Prvi pride Janez (ki ga dostavi Denis Medja z Bleda), Aleš in Jean pa po obratni točki nekje pri Jesenicah, priletita nazaj na pristanek…

Piršev let

 

Jeanov let

 

Še vizualizacija: