180730 Grmada P2307 14:18:55

Danes podobni pogoji kot včeraj in spet Grmada (inverzija malo nižje, bazice se že delajo,… mogoče pa bomo danes laže pobrali…).

Borisa poberem ob 13.00 na izvozu Logatec, Mega pri balah in gor, saj je Jean že vsaj pol ure v luftu na lepi višini.

Na startu piha mogoče malo manj kot včeraj. Jean ni več v višavah ali daljavah, ampak vozi malo pred startom. Takoj postavimo v peklenski vročini in v luft: jaz, Mega in čez nekaj časa še Boris.

Zacurim, saj ob pobočju ne drži skoraj nič in se potem borim nekje na polovici hriba in po 20min scurim na pristanek zraven Jeana.

Zoranov let

Ko Mega vidi mojo situacijo, se odpelje bolj ven nad polje, držeč se svojega pravila: »ali nad poljem najdeš steber, ali pa scuriš«. Včeraj 2x ni našel stebra, danes pa mu je takoj ratalo in kmalu javi, da je na poti mimo Postojne. Še Boris se nekaj časa matra ves nizek in celo nabere 50m nad traktorjem, ki obrača seno spodaj na polju. Ko si kmet privošči pavzo in ugasne traktor, tudi Boris scuri k nama z Jeanom.

Nabašemo se v Megov avto in gor rešit Jeanov in moj avto. Ko obiramo ovinke skozi gozd že po planoti proti startu, pa se pojavi nasproti vozeči avto, ki nas, kljub obojestranskemu hitremu zaviranju, obojne trdo zaustavi na cesti. Naslednje pol ure ocenjujemo škodo, dokumentiramo situacijo in urejamo formalnosti… Med samim dogajanjem takoj, ko Mega prostovoljno pristane v daljni Dolenji vasi, ker je vremenska situacija naokoli že zelo rizična,

lastniku vozila sporočimo žalostno novico. Rešimo svoja avta in mu njegovega dostavimo na hišni prag na Unc.

Potem z Borisom počakava Mega pri Portusu in se hladiva z domačim bezgovim sokom. Še on se pridruži hlajenju, preden si gre ogledati kaj smo naredili iz njegovega avta. Pa nas še prehitro spet pošteno pogreje kelnerca, ki prinese račun za naše hlajenje: 23 € za 2,3l bezgovega soka (v ceniku res piše 1 dcl = 1 €) !!! Nikoli več v Portus !!!

Potem pa še k Megu na popis škode…