180803 Spodnja Slivnica-V P2312 14:16:39

Spet ta burja in napovedane vročinske plohe in nevihte. Malo sicer gledam za letenje, pa se hitro odločim (pred plohami) za kakšne kuclje.

In na temle grebenu Spodnje Slivnice pri Grosupljem sem bil že nekajkrat (ob burji), pa je pihalo ali premočno, ali nič, ali narobe. Danes pa piha idealno laminarno od ravnice sem (cca 5m), le na momente malo bolj prbije. Plohica je šla malo prej mimo, sedaj je spet suho. Se mi pa zdi danes kar malo prostora nad gozdno mejo in začnem cincati.

Potem si pa rečem, da je danes idealno za groundhandling in razgrnem Rooka. V tangicah sem kar okreten in psihično neobremenjen (le fizično preobremenjen) začnem hrbtno dvigovati. Vedno, ko se obrnem, je padalo lepo nad mano in ga lepo obvladujem in vodim naprej po praktično vodoravnem platoju. Ampak vzeti me pa noče, tudi potem ne, ko porivam naprej že z mislijo na odlet.

Potem pa enkrat le porinem močneje in me vzame in sem mimo bora na desni in nad drevesi. Ker me celo rahlo dvigne, hitro zavijem v levo ob grebenu nad cesto in me kar drži. Pa na desno nad progo skoraj do bivše železniške čuvajnice in nazaj. Pri naslednjem obratu sem že nizko nad progo, zato se samo odpeljem na pokošen travnik spodaj.

Zoranov let

Zoran Gaborovič : Rekord starta  [3.8.2018 14:23]
Tom Pavlič : In to za 50% več! [3.8.2018 14:58]

Novnov (končno odkljukana in zelena pika), pa še celo malo pojadrati se je dalo. Ful zadovoljen.

Ampak v bistvu je tole super teren za grounhandling in ob lepem močnem V bi se mogoče dalo še lepo pojadrati, tako da mogoče še kdaj pridem…