180804 Vitranc 659 H&F P2313 13:14:44

Greva danes spet malo hodit v hribe. Ker je še vedno vročinski val in S (danes naj bi bil bolj šibek) v čim bolj hladne predele. In ker na Vitrancu (na vrhu) še nikoli nisem bil, se odpeljeva v Kranjsko.

S sedežnico do Bedančevega doma (1100m) in najprej po strmi cesti do zg.postaje sedežnice iz Podkorena (1230m start Vitranc FIS proga, ki sva ga nekoč z Deluxom  že odletela)

in potem še bolj strmo: malo po opuščeni progi in pod opuščeno sedežnico (ki gre na vrh Vitranca), potem pa po gozdu, večinoma po koreninah, kot po stopnicah. Kar nekaj planincev in izletnikov se že vrača, strmina pa je neizprosna, sploh v tej vročini, kljub hoji po gozdu (moram odleteti z vrha, ker tu dol ne nameravam hoditi…).

Končno se pot zravna in med macesni stopiva na vršno jaso (1552m).

Malo počitka med množico okoli male koče in nekaj razgledovanja.

Potem pa nad opuščenim smučarskim hotelčkom na start. Najprej si pogledam V start malo niže proti V.

Vendar lepše piha na vrhu (S, SZ), zato postavim kar na vrhu (pa še dosti lepše je startati proti S).

 

Veter že malo obrača, vendar naredim zidek z M24 in ko močneje pihne, potegnem in lepo speljem.

Najprej me spusti, potem pa termika dvigne.

Zapeljem malo levo ob pobočju, potem nazaj do V roba  in ven nad dolino. Me kar drži in občasno tudi pošteno zgunca. M mi je za cca 10km hitrejši, kot Mentor ali Rook in ko se zabijem v termiko, vse skupaj doživljam kot precej neobičajno (bolj izraziti in razpotegnjeni nihaji), sploh ker sem v tangicah, brez gasa in ob 13h na vročinski dan…

Zapeljem se čez Kranjsko goro proti V in sedaj čutim tudi že precej dolinca. Ekspresno nazaj v smeri Podkorena in v Kranjsko na uradni pristanek.

Zoranov H&F

Kar nekaj časa čakam, da sestopi pohodniški del ekipe in potem še na osveževanje k Jasni (milijon kopalcev…)