180805 Grmada P2314 14:23:21

Danes da Uroš pobudo za akcijo že zgodaj in kmalu se zorganiziramo za … Grmado (malo je bila v igri tudi Slivnica (!), nekaj več pa še Javornik…). Vročinski val še na višku in SV malo manj kot včeraj.

Poberem samega Ukija na Železniški (žal se Manci kombinacija ni izšla) in do Bal. Mega in Jean sta že tukaj (Ana pešači na Grmado), počakamo še Emila in Saša in vseh šest v LCja in gor.

Na startu lepo piha brez ene same baze daleč naokoli in Ana + Misty nas že čakata (da odpeljeta LCja dol). Mega takoj začne postavljati, Uki z manjšo zakasnitvijo razpakira, pa Emil in jaz. Potegne Mega, pa Emil, potem Uki. Jean potegne pred mano, pa ne spelje in obesi padalo na drevesa na levi pod startom. Sašo in Ana mu gresta pomagat (jaz pomagam z žagico), sam pa medtem postavim  do konca in odletim.

Levo se hitro pridružim Ukiju, ki je nekaj višji in kar lepo naberem do 1200. Medtem sta Mega in Emil že proti Grčarevcu in se počasi vračata. Jean reši padalo in starta, potem pa počasi v zrak še Sašo.

Vedno slabše dviguje, vendar vztrajamo in drajsamo enkrat eni više, drugi niže in obratno. Prvemu zmanjka Razdrihu in počasi pristane.

Razdrihov let

Mega se odpelje desno v smeri Kačjih rid in tam pobere in gre na Unc in tja naokoli. Emil ves nizek tudi proti Planini in izgine naprej. Tudi Uki je na tleh.

Le midva z Jeanom še vztrajava, vendar razen ponovnega dviga nad start, prave višine ne dobiva. Po debeli uri imam zadosti in se čez polje odpeljem nazaj na pristanek.

Zoranov let

Jean pa tudi kmalu za tem odcuri proti domu.

Ko pospravim in se umaknem v senco, pristane tudi Mega.

Megov let

Sašo pa gre iskat Emila, ki je sedel na tla nekje pri Senožečah.

Emilov let

Vendar zadeve še ni konec, saj je Jeana takoj po curaži mimogrede pobral nenapovedani Domen in še enkrat gor. Mega, Uki in jaz smo že na pivu na Uncu, ko obadva (sedaj) brez problemov nabirata in vrtita. Jean se odpelje v Postojno, Domen na uradni pristanek.

Domnov let

 

Še vizualizacija