180807 Slivnica P2316 14:20:42

Danes je končno obrnilo na JZ in tudi vetra ne bo preveč (pa naj ne bi bilo nobenih neviht ali ploh…). Razmišljam o Karavankah, pa ni nobenega zanimanja. Jože navija za Slivnico, Jean se mu pridruži in … Slivnica.

Na Železniški k Jožetu in na Pumpo. Vskoči še Jean in gor.

Na startu piha lepo gor (kdaj sem že to nazadnje videl ??) in nekaj bazic je že naokoli (hitro nastajajo). Postavimo in lepo v luft: Jean, Jože in jaz.

Oba gresta po slemenu takoj na Z del, meni zagrabi že nekaj naprej od koče. Čeprav imam lep steber, mi ga zmanjka okoli 1400 (inverzija je baje do cca 1300). Tudi Jean in Jože se matrata, potem Jože le pobere in pride nad start in se še tu malo matra in le pobere, jaz pa poskusim srečo na njunem koncu. JZ je čutiti, saj na koncu slemena komaj rinem naprej. Jean že izgine v višave. Potem pa končno tudi tu le dobim dviganje, vendar se kar matram, da nabiram. Ko sem končno spet nad 1400, se malo razgledam naokoli in: proti Javornikom vse temno, proti Blokam tudi. Jože in Jean sta nad Blokami in ugotavljata, da je na radarski proti Kočevju že dež. Jože pobegne na S, Jean pa proti Loški dolini.

Tako se odločim, da ostanem lokalno in grem ven čez polje proti Otoku. Pa gre vedno bolj gor (in to kar dinamično gore in le malo dole…) in hkrati z vseh strani zapira. Vedno manj mi je všeč in se odločim počasi za dol (1h se zaključuje). Pa sploh noče iti, tako da še kar nekaj časa drajsam proti Pumpi in se le počasi spuščam. Ko sem že nizek, pa se začne rodeo, ki se ne neha do (trdega) pristanka (10m nad tlemi mi še zaklofa padalo) in po tleh res pošteno vleče (piš?).

Zoranov let

Javorniki so že v sivi zavesi in še predno začnem pospravljati že prve debele kaplje. Samo namolzem padalo in pod najbližje drevo odložit robo. Na Pumpo po Jeanovega murna in do robe, ki gre v dežju reinfuzo not.

Jean pokliče, da je na letališču in takoj po njega.

Jeanov let

Jože javi, da je nekje pri Igu pod Krimom.

Pojetov let

Pojetov Komentar leta:Ujet med plohami. [7.8.2018 14:48]
Dušan Breščak : A si kej molil ? [7.8.2018 15:27]
Jože Poje : To je treba prej… [7.8.2018 15:34]

 

Potem pa gor rešiti Jožetov avto in na Unc, kjer sicer že sije sonce, pa še vedno uliva.

Podaljšava z Jeanom pod Strmco, kjer posušiva in pospraviva mojo robo. Potem zapeljem še Jeana gor na Strmco in mu spustim murnčka. Jean še tu kar nekaj odleti – na Unc Ani naproti, da ga pobere na poti domov…

Jeanov dodatni let

 

Jaz pa na Vrhniko, kjer Jože po LPP dostavi že čaka svoj avto.

Še vizualizacija