180821 Zavrh P2327 15:37:53

Spet ta V. In spet je najbolj zihr Zavrh (za Jeana pa Grmada…).

13.30 na Šodru Mega, Poje, Breščak, Erzo in Velkavrh. Eni v LCja, drugi k Milanu do Škorpijona, kjer presedejo k Štusejevemu Dušanu, ki ima s sabo šoferja.

Gor in na start, kjer piha idealno (razen kadar predahne). Takoj postavimo in z malo taktiziranja in v luft: Mega, Poje, Erzo in jaz, potem Breščak, Dušan in Milan.

Na robu drži in na desno do antene, kjer vrtijo prvi trije. Hitro dobim lep steber do 1400, potem se mi ustavi, medtem ko se Erzo in Mega borita spodaj malo nad višino grebena (Mega išče tudi zunaj), pa tudi pod njim.

Potem se prestavim nad Veliki Trebelnik, kjer že nabira Dule. Najprej batina iz katere padem in potem lepo dviganje malo bolj zunaj, v katerem vztrajam do 2000, da se  skoraj z mirnim srcem prvič zapeljem nazaj.

Malo gruntam, če bi se usmeril kar na Planino, pa je čisti V, tako da grem raje na zihr nad Logatec. Levo proti Planinskemu polju nad AC vidim (zelo) nizkega Duleta in se sprašujem, če bo sploh prišel na Planinsko. Nad Logatcem mi za moment malo popiska in poskušam nabrati, pa nič, tako da se samo peljem z vetrom naprej v smeri Godoviča (pri Kalcah mi pokaže 75). In prinese me malo čez Hotedršico. Juhuhu !

Zoranov let

Ko pospravljam, že pokliče Dušan, da je pristal v dolini pred Hotedršico in da šofer že prihaja.

Štusov let

Jože se javi ves žalosten, ker mu višina 2000+ ni pomagala, da ne bi scuril ob Grmadi v Grčarevec.

Pojetov let

Dule pa je pristal pod Grmado…

Breščakov let

Erzo in Mega sta že nad Vipavsko, ko se pobiramo. Nazaj na Vrhniko, kjer na Šodru Dule in Jože izstopita, prisede pa še Milan.

Velkavrhov let

Erzo se javi s Krasa.

Erzov let

Mega pa je še vedno v luftu.

Milan ne izstopi pri Škorpijonu (kjer ima avto), ampak se zapelje z nami gor, da bo še enkrat potrdil štart.

Velkavrhov drugi

Mega pa končno pristane pod Lijakom…

Megov let

 

Še vizualizacija