180822 Krvavec pri kapelici P2328 13:42:58

Za danes je Simeon povabil na Krvavec, ker najbrž bo čisto OK (sicer spet V, pa bolj JV po Gorenjski in malo nižje baze nekaj nad 2000). Pa čim prej, ob 11h na startu, predem se nakuha. Od naših ni pravega zanimanja (služba, pa ni čist ziher da bo Triglav, pa raznorazne obveznosti prej ali pol…).

In tako sem sam (željan hribov, pa četudi ne bo Triglav…) ob 10.30 pod Grajcem. Kmalu pride Simeon, potem pa počakava še kombi z Mojco in Damjanom in še dvema padalcema Kolonjakoma, od katerih en ni leteč in bo turist/šofer (Marko). S kombijem pod gondolo in s padalsko karto (z dodatnim 20% popustom na ZPLS izkaznico 8,80€) z jajčki in šestsedo gor. Pa pešaka počez do hotela in h Kapelici, kjer pa je množica avstrijskih tečajnikov (Papillon paragliding kot vsako leto ob tem času…).

Vetra je nekaj in tečajniki imajo kar težave odleteti. Počasi razpakiramo in se vrinemo vmes in odletimo: Simeon, pa jaz in ostali.

Simeon takoj pobere nekje na sredi proti Kržišču in se odpelje. Sam se malo matram, preden najdem močan steber in naberem do 1900 in se odpeljem čez. Le malo nad vrhom pridem do Javorovega, kjer naberem do 2000 in naprej. Mimo Storžiča do Kriške sem nizek (1600-1700) in je precej razrukano. Na Kriški poskušam nabrati kaj več, pa dejansko še zacurim, sploh ko se prenizek odpeljem naprej.

Nazaj popravljat in takrat me že nadletita Damjan in Dražen. Za njima se vržem na Dobrčo in se lepo poberem do vrha, potem pa više nikakor ne pridem. Simeon je malo prej govoril, da je zadaj za Dobrčo vse spihano, spredaj pa je tudi, tako da se zaštrikam na pobočju. Damjan in Dražen lepo pobereta in se odpeljeta naprej.

Simeon čaka na Stolu in sporoča, da je zadaj proti Košuti že dež, z Julijci pa tudi ne bo nič, ker je vse pokrito. Še Mojca se pripelje s Kriške in se skupaj neuspešno matrava. Ko predhodniki začnejo omenjati, da bo še najbolje iti dol in na Bled, se samo odpeljem pred Dobrčo naprej za Petra. Še tu malo poskušam in se na koncu zapeljem ven in nazaj do Vrbe.

Zoranov let

Ostali pa z lepo višino čez Savo na Bled.

Simeonov let

Simeon Klokočovnik komentar leta: Preveč vetra. Nazaj težko od stola pa zagotovo ni vec povratka. V Julicih zaprto, razmisljamo o Avstriji, pa smo soglasni, da so nam kremšnite najljubša odločitev. Lahko bi štartali že ob 10. Vsekakor pa dan za rekorde do Lienza, a mi nismo tapravi. [22.8.2018 14:40]

Damjanov let

Kolonjakov let

 

Tudi Mojca, ki je dobila močan steber zunaj pred Dobrčo.

Mojčin let

Mojčin Komentar leta: Lepi so ti hribi, nimaš kaj. Ne vem zakaj bolj pogosto ne letim tu. Hvala Simeonu za povabilo, pa upam da bo super vreme drug teden. [22.8.2018 16:57]

 

Šofer/turist Marko Kolonjak šele odhaja s Krvavca po nas in tako se kar z avtobusom zapeljem na Bled in ob kremšnitah počakam, da se mi pridružijo še ostali…

Še vizualizacija:

 

Slikce današnjega dogajanja pa so tukaj