180828 Krvavec pod hotelom P2337 15:18:54

Že včeraj smo razmišljali, da gremo danes na Krvavec (šibkejši SV kot včeraj, na Gorenjskem niže JV). In jutranja inverzija do skoraj 1300 samo potrdi izbiro.

Ob 11h na pristanku pričakam Milana, potem pa še Jožeta, Erzota in Planinška (pustili po en avto na Vodicah in v Šmartnem). V LCja in do gondole in gor. Od Plaže pešaka do hotela in h kapelici.

Ko pridemo, piha lepo gor, čeprav dokaj šibko. Počasi postavljamo in čakamo, da bi se v modrini naredila vsaj kakšna baza, veter pa medtem ugaša.

Na koncu potegne tu samo Jože, ostali se prestavimo pod hotel kjer odletimo: Janez, Milan in jaz in čez kar nekaj časa še Erzo.

Poje direkt na Javorov vrh, kjer ves nizek v kotlu začne pobirati. Planinšek se matra nad Možjanco in na koncu scuri na pristanek.

???

Milan se matra lokalno in tudi nad Štefanjo in potem pobegne ven in pristane pri Olševku.

Milanov let

Sam grem po slemenu proti Možjanci in potem čez na Potoško (v kotel Javorovega me za Pojetom res ne mika), ki jo priklopim na 1150 in se potem kar nekaj časa matram, da se rešim, naberem nad vrh do 1600 in naprej. Od Zaplate do Potoške sem ves čas nizek (od 1400 na začetku do 1600 proti koncu). Dviganja so ostra, ozka in razrukana. S 1600 se vržem čez na Dobrčo in dobim neko dviganje na začetku slemena okoli 1200 in potem vedno močnejša proti vrhu. Še nekaj drugih je tod okoli, pa nobeden ne pobere kaj dosti več kot 1600.

Dohiti me Erzo ravno ko Poje javi, da se je zapeljal iz tega razrukanega naprej na Petra. In se še jaz neham matrati in se pustim splakniti naprej, Erzo pa tudi skoraj hkrati malo bolj zunaj. Za Petrom sem samo še na 1000 in se v kotanji matram skupaj z Jožetom, medtem ko Erzo lepše pobere malo bolj zunaj in se odpelje čez proti Bledu. Nekako le naberem 200m in se še jaz odpeljem proti Bledu. Najprej sem malo zaskrbljen, če sploh pridem čez Savo, potem me lepo drži in celo rahlo dvigne, tako da brez problemov pristanem zraven Britofa.

Zoranov let

Erzo potegne do Spodnjih Gorij.

Erzov let

Jože pa gre še malo bolj proti Žirovnici in se že kritično nizek nad Savo (700m) nasloni na hrib pred Blejskim vintgarjem in na koncu nadleti še Erza ob Višelnici.

Pojetov let

Pospravim in do slaščičarne (nekdanji Šmon) na kremšnite, kjer se mi pridruži Jože (v resnici se baševa z grmado in torto…). Potem pa hitro na avtobusno postajo.

Janez in Milan sta rešila LCja izpod gondole in šla še na en let na Ambroža. Milan je že na tleh.

Milanov drugi

Erzo dobi prevoz do Bleda in vstopi na naslednji avtobusni postaji in do Kranja, kjer nas že pričaka Milan. Pod Jenkovo, kjer je pa tudi že Janez. ki je med letenjem še malo fotkal.

Janezov drugi

Še malo druženja ob jedači in pijači in domov…

Pa še vizualizacija letov